25 / 04 / 2024

Maltepe Fındıklı'ya Fenerbahçe spor tesisi kurulacak!

Maltepe Fındıklı'ya Fenerbahçe spor tesisi kurulacak!

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz ve CHP'nin 18 mahalle temsilcisiyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe ile ilgili talep ve önerileri dinledi.



Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz ve CHP'nin 18 mahalle temsilcisiyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, imar, altyapı, sosyal yardım, cenaze hizmetleri, kültür merkezleri, emek pazarı, kentsel dönüşüm, kreş, Altın Kart uygulaması ile ilgili talep ve önerileri dinledi. 


Yapılan çalışmaları özetleyen Başkan Kılıç, "Beşçeşmeler ile ilgili bir düzenlemeye gittik, masaları kaldırdık. Anıtlar Kurulu ile görüşüyoruz, oradaki binalarımızı giydireceğiz. Yine Beşçeşmeler'den Cevahir Hotel'e kadar uzanan yolu da İstiklal Caddesi tarzından yeniden dizayn etmek istiyoruz. 


Kentsel dönüşüm konusunda temel yaklaşımımız ada bazında bir kentsel dönüşüm. 

Bu yaklaşımım asla değişmedi. Biz Maltepe'de öyle bir model geliştirmek istiyoruz ki, bu sosyal demokrat kentsel dönüşüm modeli tüm Türkiye'ye yayılsın. Gülsuyu ve Gülensu'da tapu tahsisleriyle ilgili daha önceki bir yasadan kaynaklanan iptal durumu söz konusu oldu ancak biz bunu araya girerek, 2 sene kadar öteledik. Çağdaş, insan odaklı ve yeşile duyarlı bir Maltepe yaratmak istiyoruz. Bu kapsamda bazı mahallelerimizde hemen bir kentsel dönüşüme gitmek yerine, vatandaşlarımıza danışarak, onların istekleri doğrultusunda kısmi kentsel dönüşüme gideceğiz. Vatandaşlarımız görecek, bizler de eksiklerimizi görüp daha iyi nasıl olur, onun için uğraşacağız." Kreşlerin Cumhuriyet Konakları adı altında her mahalleye yapılacağını belirten Başkan Ali Kılıç, "Ayrıca buradan da bir müjde vermek istiyorum. Fındıklı mahallemizde Fenerbahçe Spor Kulübü, bir spor tesis kuracak" dedi. 


Tünaydın


Geri Dön