24 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi'nin gecekondu yıkımında olaylar!

Mamak Belediyesi'nin gecekondu yıkımında olaylar!

Mamak'ta Ege Mahallesi'nde yol genişletme çalışması nedeniyle gecekonduların yıkımı sırasında, emniyet güçleri ile vatandaşlar arasında gerginlik çıktı



Mahallelilerden oluşan bir grup vatandaş, 13 gecekonduyu yıkmak için gelen belediye ekibini yol üstüne kurdukları beton barikatlarla engelledi. 


Güvenlik önlemi alan Emniyet yetkilileri, gecekondu sahiplerine mahkemenin aldığı yıkım kararına göre evlerini tahliye etmelerini istedi. 


Mamak Belediyesi'nin kendilerine ev sözünü tutmayıp tahliye için herhangi bir tebligat yapılmadığını öne süren gecekondu sahipleri, evlerini boşaltmayacaklarını bildirdi. Yapılan uyarılarına rağmen gecekondu sahipleri yolu açmadı. Bunun üzerine emniyet güçler panzerlerle barikatı yıkarak, belediye ekiplerinin geçmesini sağladı. 


Ancak bu sefer yolun ortasında oturma eylemi başlatan eylemcilere, Çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. 


Emniyetin müdahalesi sonucunda eylemciler, ara sokaklara dağıldı. Eylemcilerin attığı havai fişekler, bazı evlerin bahçelerinde hasara sebep oldu. 


Daha sonra Mamak Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri, güvenlik önlemleri alınmasının ardından gecekondulardaki eşyaları taşıyarak yıkım işlemini gerçekleştirdi. 


Çıkan olaylarda, protestocuların attığı taş ve şişelerden 3 çevik kuvvet polisi yaralandı. 


Yıkım işlemleri sırasında alana gelen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, yıkılan gecekondu sahiplerinin şikayetlerini dinledikten sonra Mamak Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı. 


Cihaner, Mamak Belediyesi'nin gecekondusu yıkılacak vatandaşlara 'Sizi şimdilik otele yerleştirelim' önerisini sunduğunu ancak böyle bir teklifin kabul edilemez olduğunu belirtti.


Mahalle sakinlerinin sorularına cevap veren Mamak Belediyesi Yıkım Şefi Ahmet Tımarlı ise Ege Mahallesi'nde yol güzergahında yer alan 13 gecekondu dışında diğer evlerin yıkılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.


AA


Geri Dön