26 / 04 / 2024

Manavgat'a yeni devlet hastanesi yapılması istemi mecliste!

Manavgat'a yeni devlet hastanesi yapılması istemi mecliste!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Devlet Hastanesi'nin ilçe nüfusuna oranla kapasitesinin yetersiz kalması ve ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Devlet Hastanesi'nin ilçe nüfusuna oranla kapasitesinin yetersiz kalmasına ve ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılması istemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Arı, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Arı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Antalya ili, Manavgat ilçesinde 1985 yılında 40 yatak sayısıyla Manavgat Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan, 2015 yılında açılan ek hizmet binası ile birlikte 100 yatak kapasitesi eklenen ve 2017 yılından itibaren de 229 yatak sayısı ve 56 poliklinik ile hizmet vermeye devam eden Manavgat Devlet Hastanesi'nin ilçenin artan nüfusuyla birlikte çoğalan hasta sayısına hem fiziki hem teknolojik hem de hekim/personel sayısı olarak yetersiz kaldığı görülmektedir. Nüfusu 230 bin olan ilçemizin Manavgat Nehri, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi, Oymapınar ve Manavgat Barajları, Side Antik Kenti, plajları ve tarihi mekanları ile tercih edilen turizm bölgesi olması nedeniyle de yaz döneminde nüfusu ise 400-500 bin'e ulaşmaktadır. Bu durum bile tek başına ilçemize yeni hastane yatırımının ne kadar elzem olduğunu ortaya koymaktadır.''

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın soruları:
1) Manavgat Devlet Hastanesi'nin mevcut ihtiyaca yönelik yeterli sağlık hizmeti verememesinden kaynaklı vatandaş mağduriyetine son vermek amacıyla Bakanlığınızın Manavgat'a yeni bir hastane yapımı projesi var mıdır? 

2) Yetkililer tarafından her seçim döneminde dile getirilen yeni hastane yatırımının bugüne kadar gerçekleştirilememiş olması vatandaşlarımızın cezalandırılması anlamına mı gelmektedir? 
 


Geri Dön