19 / 04 / 2024

Manavgat'da 11.7 milyon TL'ye icradan satılık bina ver arsası!

Manavgat'da 11.7 milyon TL'ye icradan satılık bina ver arsası!

Manavgat 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Antalya ili, Manavgat ilçesi, Sarılar Mahallesi 510 ada, 5 parselde yer 5 bin 823 metrekarelik bina ve arsasını 11 milyon 671 bin 454 TL'ye icradan satıyor...



Manavgat 1. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Antalya ili, Manavgat ilçesi, Sarılar Mahallesi 510 ada, 5 parselde yer 5 bin 823 metrekarelik bina ve arsası 11 milyon 671 bin 454 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi  28 Kasım 2019 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. MANAVGAT 1. İCRA DAİRESİ
2018/8807 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Antalya İli, Manavgat İlçesi, 510 Ada, 5 Parsel, Sarılar Mahallesi, taşınmaz, 5.823,00m² miktarında, Arsa vasfıyla tamamı borçlu adına tapuda kayıtlıdır. Satışa konu parsel üzerinde e-satış portaldan da görünen üzere uydu fotoğrafında "A, B ve C" harfleri ile gösterilmiş olan yapılar bulunmaktadır. Krokide "A" Harfi İle Gösterilen Yapının Değerlendirilmesi: Krokide "A" harfi ile gösterilmiş olan yapı zemin kat, 1. normal kat ve 2. normal kat seviyelerinden oluşmakta olan betonarme karkas bir yapıdır. Krokide B harfi ile gösterilmiş olan yapıya bitişik vaziyette olan yapı, idari amaçlı bina olarak kullanılır durumda olup, içerisinde ofis vb. birimler bulunmaktadır. Yapının dış cephesi kısmen kaplama malzemeleri ile de kaplanmış durumda olan sıva üstü boya, cephe doğramaları alüminyum, iç cephe duvarları alçı sıva üstü boya, iç kapıları ahşap kapı, zemin kaplamaları ise kısmen seramik kısmen de laminant parkedir. Yapı belirli oranda yıpranmış bir görünüme sahiptir. Yapı 212 m² zemin oturum ve 668 m² civarında inşaat alanına sahiptir. Krokide "B" Harfi İle Gösterilen Yapının Değerlendirilmesi: Krokide "B" harfi ile gösterilmiş olan yapı zemin kat seviyesinde tek katlı olarak yapılmış, çelik konstrüksiyon bir yapıdır. Krokide A harfi ile gösterilmiş olan yapıya bitişik vaziyette olan yapı, depo vb. amaçlı olarak kullanılır durumdadır. Yapı her ne kadar tek katlı bir yapı olsa da, depo amaçlı bir yapı olması dolayısı ile yaklaşık iki kat yüksekliğinde yapılmıştır. Yapı belirli oranda yıpranmış bir görünüme sahiptir. Yapı 1500 m² civarında zemin oturum ve inşaat alanına sahiptir. Krokide "C" Harfi İle Gösterilen Yapının Değerlendirilmesi: Krokide "C" harfi ile gösterilmiş olan yapı zemin kat, 1. normal kat ve 2. normal kat seviyelerinden oluşmakta olan betonarme karkas bir yapıdır. Yapı, depo, ofis, konut vb. amaçlı olarak kullanılır durumdadır. Yapının dış cephesi sıva üstü boya, cephe doğramaları ise plastiktir. Yapı belirli oranda yıpranmış bir görünüme sahiptir. Yapı 300 m² zemin oturum ve 914 m² civarında inşaat alanına sahiptir. Antalya İli, Manavgat İlçesi, Sarılar Mahallesi, 510 ada 5 parsel numaralı taşınmazın üzerindeki mustesatla birlikte, değeri 11671454,60 TL'dir. Adresi : Sarılar Mahallesi, 3134 Sokak, No:12
Kıymeti : 11.671.454,60 TL KDV Oranı : %18 Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 28/11/2019 günü 10:00 - 10:10 arası 2. Satış Günü : 26/12/2019 günü 10:00 - 10:10 arası
Satış Yeri : MANAVGAT ADLİYESİ MEZAT SALONU
"İş bu ilan İ.İ.K.'nın 127. maddesi gereğince, tapuda adresi bulunmayan, tapuda ismi tam olmayan veya tapuda kayıtlı adresinde bulunamayan ve adli tebligatı iade edilen, tebligat yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaim olunur."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/8807 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.22/09/2019


Geri Dön