29 / 03 / 2024

Manisa Akhisar'a 12,5 milyonluk yatırım!

Manisa Akhisar'a 12,5 milyonluk yatırım!

Sık sık mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, mahallelerin ihtiyaçlarını birinci ağızdan dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Akhisar'a 12 milyon 500 bin liralık yatırım yapılacağını söyledi.




Sık sık mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, mahallelerin ihtiyaçlarını birinci ağızdan dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisarlı Mahalle Muhtarları ile Atatürk Kent Park’ında buluştu. Akhisarlı 109 Mahalle Muhtarı ile kahvaltıda buluşan Başkan Ergün’e MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş eşlik etti. Kahvaltının ardından Muhtarlara hitap eden Başkan Ergün, Akhisarlı muhtarları Manisa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma süreci ile ilgili bilgiler de veren Başkan Ergün, yapılanma noktasında sıkıntılı bir sürecin geride bırakıldığını söyledi.

2 bin 800 kilometre asfalt atıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikli hedeflerinden bir tanesinin il genelinde bulunan 4 bin 500 kilometrelik yol ağı olduğunu dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İlçelerden mahallelere giden yolların bozuk olduğunun tespitini yaparak, 2015 yılında 600 kilometre, geçtiğimiz yaz 2 bin 200 kilometre olmak üzere toplam 2 bin 800 kilometre asfalt atıldı. Bunun yaklaşık 400 kilometresi sıcak asfalt geriye kalan kısmı da satıh kaplama. Bu hizmetlerimizi il genelinde yapmaya çalıştık. Şu anda Demirci’de, Selendi’de hava şartlarından dolayı tamamlayamadığımız ve bu bahara kalan yerlerimiz de mevcut. Bu çalışmalar bitti mi bitmez. Sadece Akhisar’ın yollarında 2015 ve 2016’da 213 kilometrelik çalışma var. Bunun yanında mezarlık yolları ve acil yapılması gereken taş döşemeleri ile ilgili de sadece Akhisar’da 300 bin metrekareyi geçmiş durumda. Vatandaşlarımızın yıllardır kanayan yarası olan mezarlık temizliği çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Manisa genelinde bin 920 tane mezarlık var. Bunun bin 880 tanesinin temizliği yaptırıldı” dedi.

Hizmetler İstanbul güzergahında ağırlık kazanacak

Manisa’yı iki kol olarak gördüğünü belirten Başkan Ergün, “Bunlardan bir tanesi  Ankara  güzergahı diğeri de İstanbul güzergahı. Önceliğimiz, hedeflerimiz bütün ile yayılmak. Hizmetleri her noktaya götürebilmek. Ancak istişareler ve ilişkiler bu noktada çok önemli. Ben geçtiğimiz yıllarda Meclis’te hep şunu söyledim. Gelin, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarından faydalanın. Ama her ne hikmetse iş siyasi boyuta sokulduğunda, istişare noktasında karşılıklı ilişkilere gelinmediği sürece bize bir talep ulaşmadığı sürece o bölgedeki eksikliklerin tamamlanması noktasında biraz zaman geride kaldı. Ankara güzergahında 6 MHP’li Belediye Başkanımızın bizlerle istişare içerisinde olması nedeniyle yatırımlarımız o bölgedeki ilçelerimize kaydı. Bunlar Gençlik Merkezleri, Otoparklar gibi hizmetler. Ama ben Allah’ın adaletine inanan bir insanım. Ben bu makam seçilirken bu 6 ilçeden oy almadım. 17 ilçede yaşayan bütün vatandaşlarımızdan da oy aldım. O açıdan şu anda yapmış olduğumuz çalışmalarımız ve 2 yıllık süre içerisindeki bütün hizmetlerimiz artık yüzde 90 ağırlıklı İstanbul güzergahına olacaktır. Şükür ki ben bundan büyük memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

12 milyon 500 bin liralık yatırım

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın geçtiğimiz haftalarda kendisine ziyarette bulunduğunu söyleyen Başkan Ergün, “Kendisiyle istişarede bulunarak Akhisar’a yapacağımız hizmetler noktasında mutabakat sağladık. Bu da beni çok mutlu etti.  Aynı şekilde Kırkağaç, Gördes, Köprübaşı. Şu anda bütün yaptığımız yatırım hazırlıkları bu ilçelerimizde projelendirmelerimizi yapmış durumdayız. En kısa örneği, değerli başkanımızın bizi ziyaret etmesi sebebiyle, Tahir Ün Caddesi dediğimiz şehrin ana caddesinde, bize bırakılmayan merkez caddelerindeki yağmur suyu çalışmaları devam ediyor. İhalesi yapıldı, çalışmaları başlama noktasında. Sadece Tahir Ün caddesinin ara sokakları da dahil ederek yapacağımız ışıklandırmaları, parke taşı döşemesi ile ihalenin bedeli 10 milyon 800 bin lira + KDV’si ile yaklaşık 12 milyon 500 bin liralık yatırım ve yenileme çalışması yapıyoruz. Ölü bir şehir değil, yaşayan bir şehir oluşturma düşüncesiyle bu yatırımlarımızı yapıyoruz” dedi.

Akhisar’da yapılacak daha çok işimiz var

Akhisar’la ilgili yapılacak daha çok işin olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Belediye Başkanımızla mutabakatını sağladığımız konulardan bir tanesi, Akhisar İtfaiye Amirliği’nin arkasındaki pazaryeri, otoparkıyla, meydanıyla ve pazar yeri düzenlemesiyle son derece modern bir projeyi başkanımızla mutabakatını sağladık. Bunun şu anda projeleri hazırlanıyor. Yine mevcut itfaiye binasının olduğu yere büyük bir gençlik merkezi, MASKİ binası ve koordinasyon merkezini de orada projeleri bitmek üzere. Yapım ihalesine bu yılın 3’üncü çeyreğinde çıkmayı planlıyoruz. Bu hizmetler çoğalacaktır. Hangi siyasi partiden olursak olalım. Hizmetin siyaseti olmaz. Ben her zaman bunu söylüyorum. Bize vatandaşlarımız hizmet yapalım diye oy verdi. Sonuçta seçildiğimiz günden itibaren parti rozetimizi kenara koyup oy vermiş, vermemiş demeden bu hizmetleri yapmak benim prensibim. Çok açıklıkla söyleyeyim. Kendi partimin bana verdiği oyun dışında bana 80 bin AK Partili, 100 binin üzerinde de Cumhuriyet Halk Partili insanımız bana oy verdi. Ben bunun bilincindeyim. Bu vesileyle hizmette siyaset olmaz anlayışıyla bu hizmetlerimizi Allah nasip ederse görevimizin sonuna kadar yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Her yere hizmet götürmeye çalışıyoruz

Akhisar’da 94 mahalle kapsamında 5 mahallenin kanalizasyon ve içme suyu yatırımları noktasında sıkıntı yaşandığını belirten Başkan Ergün, “İhaleyi İstanbul’dan alan firmanın işi sahada becerememesinden dolayı sıkıntılar yaşadık. Sonuçta onları aşma noktasında çalışmalarımız sürüyor. Firmayı fesih etmek suretiyle çalışmalar sürüyor. Yine 114 mahalle olarak hazırladığımız il genelindeki yeni kanalizasyon ve su yatırımıyla ilgili projelerin çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki aydan itibaren her ay 30 mahallenin ihalesine çıkmak suretiyle çalışmalara start verilecek. Akhisar’da da Şehitler Mahallesi, Hamitköy, İsaca,  Selçikli, Bünyanosmaniye, Sünnetçiler ve Çamönü mahallemizde bu yaz alt yapı çalışmaları da başlayacak. Bunların ardından üst yapıyı da tamamlama düşüncesi ile hareket ediyoruz. Ayrıca İller Bankası ile de ortak olarak proje çalışmaları yürütülen eski belde yeni mahallelerde 4 projemiz var. Bunlar da Zeytinliova, Medar, Akselendi ve Dağdere. Benim de gönlüm istiyor bir ayda her tarafı bitireyim. Bunların hepsi maddiyata bakıyor. Adaletli bir dağılımla her yere hizmeti götürmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Ergün’den ova yolları için greyder sözü

Bu yaz asfalt çalışmalarının tespit edilen bölgelerde devam edeceği bilgisini veren Başkan Ergün, “Taş döşemelerimiz zaten hiçbir şekilde durmuyor. Ancak sahada en büyük sıkıntı yaşadığınız arazi ova yollarının yapılması. Değerli muhtarlarım söylüyor. Özel idarenin kapanmasının üzerinden 3 sene geçti. O zamandan bu yana herhangi bir iş yapılmadığı da ifade edildi. Şimdi biraz önce söylediğim 4 bin 500 kilometrelik bize ait olan yol bizim önceliğimiz. Ancak ova yolları da sizler için çok önemli. Bir greyder talebi oldu. Ama bu kadar ovanın olduğu yerde bir greyder bunu çözmez diye düşünüyorum. Sadece Akhisar’da 7 bin kilometre ova yolu var. 2 tane greyderi 3 aylığına size gönderiyorum. Sonuçta helali hoş olsun. Önümüzdeki haftadan itibaren program dahilinde bütün her yerde gerekli çalışmaları yaptıralım herkesin gönlü rahat olsun. Bu sizlere sözüm. Söz verdik mi yapıyoruz” diye konuştu.

Bu hatta beni çok göreceksiniz

Konuşmasının sonunda Akhisarlı muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün, “Bu sene beni bu hatta çok fazla görebilirsiniz. İnşallah bu hizmetlerimizi sizlerle beraber takip edeceğiz. Bu benim de en büyük dileklerimden. Biz sizlere bir Allah razı olsun sözünü söyletebiliyorsak bizim için en büyük mutluluk bu” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra mahalle muhtarlarının merak ettiği sorulara yanıt verdi. Toplantı, mahalle muhtarlarıyla günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu.

 



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön