24 / 04 / 2024

Manisa Büyükşehir Meclisi’nde imar görüşüldü!

Manisa Büyükşehir Meclisi’nde imar görüşüldü!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi tarafından Muradiye bölgesi için hazırlanan imar planı gündeme geldi.




Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi tarafından Muradiye bölgesi için hazırlanan imar planı gündeme geldi. Planda çok sayıda eksikliğin olması nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP Grubu, eksikliklerin giderilmesinin önem arz ettiği konusunda görüş bildirdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye Kasım ayından beri eksikliklerin giderilmemesinin nedenini sordu. Konuyla ilgili söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de, “CHP ve MHP grubu olarak, Yunusemre Belediye Meclisi’nde Muradiye için yapılan plana destek verdik. Ancak yapılan planda eksiklikler gördük. Hepimiz yapılmasından yanayız ama mümkün olduğu kadar planın düzgün yapılmasından yanayız” dedi. Büyükşehir belediye meclis üyesi Mehmet Palabıyık ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya plan üzerinde eksiklikler olduğunu belirterek meclisi bilgilendirdi. Konuşmaların ardından komisyonun yeniden çalışması, eksikliklerin giderilmesi ve evrakların tamamlanması oybirliğiyle kabul edildi.

Jeopark Meclis üyeleri belirlendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde Kula ve Salihli Belediyesi işbirliği ile kurulan Jeopark Belediyeler Birliği’nin meclis üyeleri belirlendi. Kula merkezli olarak kurulan Jeopark Belediyeler Birliği’nin Meclisi için 6 asil ve 3 yedek meclis üyesi seçilmesi gerçekleştirildi.

Tahtacıpınar Sokağı’nın ismi değişmedi

Meclis’te Demirci Belediyesi’nin Tahtacıpınar Sokağı’nın adının Hafız Ahmet Efendi Sokak olarak değiştirilmesi teklifi de gündeme geldi. Madde üzerine söz alan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Hafız Ahmet Efendi’nin Kurtuluş Savaşı yıllarında önemli hizmetler veren bir zat olduğunu ifade etti. Daha sonra MHP Grup Başkan vekili Mehmet Güzgülü söz aldı. Güzgülü, Demirci’de Mehmet Akif Ersoy’un adının meydandan silinmesinin ve Ahi Evran adının da sanayiden silinmesinin Demirci’ye yakışmadığını söyledi. Güzgülü, mevcut sokağın adının değiştirilmesinin yerine, yeni yapılacak bir çalışmaya isim verilmesinin daha doğru olacağı yönünde de görüş belirtti. Tahtacıpınar Sokağı sakinlerinin ismin değiştirilmemesine yönelik topladığı imzalar da Başkan Ergün tarafından meclise gösterilmesi sonrasında Demirci Belediyesi’nin teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

Ara komisyonların çalışması amacıyla 16 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00’de toplanmak üzere Meclis birleşimine ara verildi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi



Haber Manisa Haber'de şöyle yer aldı;

Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayı meclis toplantısında Yunusemre Belediyesi tarafından yapılan 1/5000’lik imar planını görüşüldü. AK Parti ve MHP grupları tarafından yapılan değerlendirmeler, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin Muradiye İmar planı ile ilgili konuşmaları ve ortaya atılan görüşlerin ardından  imar planı komisyon raporu, oy birliği ile üzerinde çalışmaların devam etmesi için komisyona tekrar geri  gönderildi. Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayı meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı ve toplantı gündeminde olan 52 madde görüştü.


Manisa Haber


Geri Dön