27 / 04 / 2024

Manisa Kula'nın ulaşım sorunu mecliste!

Manisa Kula'nın ulaşım sorunu mecliste!

Manisa Kula'da yapılması talep edilen ulaşım düzenlemesi meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



Manisa Kula nın ulaşım sorunu mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Kula'da yapılması talep edilen ulaşım düzenlemesine ilişkin soru önergesi hazırladı. BAkırlıoğlu sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Bakırlıoğlu, ülkenin en önemli karayollarından birisi olan E 96 Ankara-İzmir yolu Manisa’nın Kula, Salihli, Ahmetli ve Turgutlu ilçelerinin içinden geçmekte olduğunu, bu yol aynı zamanda Manisa ili sınırları içerisinde Denizli, Antalya, Balıkesir ve İstanbul yollarına bağlantı sağlandığını söyledi.

"Yoldaki araç yoğunluğu bu ilçelerimizde trafik sıkışıklığına ve çok sayıda kazaya neden olduğundan Turgutlu ve Salihli ilçelerimizde köprülü kavşak ve battı çıktı tünel inşaatları ile sorun aşılmaya çalışılmaktadır." diyen Bakırlıoğlu, "Fakat aynı sorunların yaşandığı Kula ilçemizde bu yönde bir çalışma bulunmamaktadır. Kula ilçemiz  Ankara  -  İzmir  karayolunun iki yanında yerleşmiş bir ilçedir. Bu yüzden yol üzerindeki kavşaklarda her yıl onlarca maddi hasarlı, yaralanmak ve maalesef ölümlü kazalar meydana gelmektedir.

Karayolunun ilçe merkezi içerisinde kalan bölümünde bulunan çok sayıda trafik ışığı nedeniyle yoğun günlerde ve saatlerde trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. Özellikle ilçe merkezine giriş çıkışı sağlayan Alparslan Türkeş kavşağı en çok sorun yaşanan bölgedir." dedi.

"Hem ilçeye giriş-çıkışı hem de ana yoldaki trafiği rahatlatmak amacıyla, Kula’da yaşayan vatandaşlarımız ve idari ve yerel yöneticilerimiz ilçe merkezine köprülü kavşak ve battı çıktı tünel yapılması gerektiğini sık sık dile getirmektedirler. Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’ya köprülü kavşak ve battı çıktı tünel yapılması ile ilgili yapacağı çalışmalara Bakanlığınızca izin verilmediği iddia edilmektedir." şeklinde de açıklamalarda bulunan Bakırlıoğlu, 5 soru sordu.

Bakırlıoğlu'nun soruları

1- Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’ya köprülü kavşak ve battı çıktı tünel yapılması ile ilgili yapacağı çalışmalara Bakanlığınızca izin verilmediği iddiaları doğru mudur?

2- Belediye bu konuda Bakanlığınızdan veya Karayolları Genel Müdürlüğünden herhangi bir izin istemiş midir? İzin verilmediyse nedeni nedir?

3- Bakanlığınızca Ankara İzmir karayolunun Kula ilçemiz içerisinden geçen bölümünde köprülü ve battı çıktı tünel yapılması için bir çalışması var mıdır?

4- Eğer varsa inşaata ne zaman başlanacaktır?

5- Bu projen maliyeti ne kadar olacaktır?
 


Geri Dön