16 / 04 / 2024

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi yeni binasına taşınacak!

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi yeni binasına taşınacak!

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından FETÖ/PDY yapıyla bağlantısı saptanan okullar birer birer kapanırken bina sorunu yaşayan Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve velileri boşaltılan okullardan birinin okullarına tahsis edilmesini talep ettiler.



Öğrenci Velisi Çeşminaz Demir, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde  TOKİ  2 İlköğretim okulu binasında son eğitim öğretim döneminde de TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi binasında Manisa SBL öğrencilerinin öğrenimlerine devam ettiklerini ifade ederek geçici değil net ve kesin çözüm beklediklerini dile getirdi. AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise öğrencilerin ve velilerinin yaşadıkları sıkıntıyı yakından takip ettiklerini ve sorunun çözüme kavuşturulması için gerekli adımların atıldığını belirterek Manisa Sosyal Bilimler Lisesi binasının 2017 yılında tamamlanarak Manisa’nın tam donanımlı modern bir eğitim binasına kavuşacağını ifade etti. Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından Manisa TSO’nun eski Başkanı Bülent Koşmaz adına yaptırılan Fen Lisesi binasının Manisa’nın 6. Yunusemre İlçesinin 2. Fen Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam edileceğinin belirtilmesinden sonra gözler bina sorunu bir türlü bitmeyen Sosyal Bilimler Lisesi’nin (SBL) hangi binayı kullanacağına çevrildi. Yetkililerden sorunun çözülmesini bekleyen okul öğrencisi ve velileri adına açıklamada bulunan Öğrenci Velisi Çeşminaz Demir, “Son yaşanan hadiseler sonrasında bazı okullar kapanarak boşaltıldı ama hala bizim bina sorunumuz devam ediyor” şeklinde yaşanan sıkıntıyı gündeme getirirken, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa Sosyal Bilimler Lisesi bina yapımının 2015 yatırım programına alındığını kaydederek, “Bu okulumuzla ilgili yaşanan sıkıntıyı biliyor ve yaşanan sorunun çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmalar devam ediyor. 2017 yılında tamamlanacak olan okul binasının maliyeti toplam 5 Milyon 58 Bin TL’ya mal olacak.  O sürece kadar öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri açısından kesinlikle bina sorunu yaşatılmayacak“ ifadesinde bulundu. 


DEMİR; GEÇİCİ DEĞİL KESİN ÇÖZÜM İSTİYORUZ 


Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’den ve diğer yetkililerden Anemon Oteli karşısında bulunan Şehzade Mehmet Lisesi’nin boşalttığı binayı talep ettiklerini kaydeden Öğrenci Velisi Çeşminaz Demir, “Bilindiği üzere Manisa Sosyal Bilimler Lisesi geçen eğitim ve öğretim döneminde TOKİ 2 İlköğretimokulu binasında eğitim öğretime devam ediyordu. Sıkıntımızın her geçen gün büyümesinden sonra şu an kullandığımız TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi’ne taşınılmıştı. Ancak bu okulun da Manisa TSO’nun protokolde belirttiği ve istediği şekilde Fen Lisesi olarak kullanılma kararından sonra Sosyal Bilimler Lisesi yine bina sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Halbuki son yaşanan üzücü hadiselerden dolayı bazı okullar kapatılmış bundan dolayı da bu kapatılan okulların binaları da dolayısıyla boş kalmıştı. Yetkililerden en azından 2017 yılı Mart ayında tamamlanacak olan Sosyal Bilimler Lisesi binasının teslim edilinceye kadar okulun Şehzadeler Mehmet Lisesinde eğitim-öğretime devam etmesini talep ettik. Bu talebimize bir cevap alamadığımız gibi en son aldığımız habere göre bu okulda Manisa İmam Hatip Kız Lisesine bağlı Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesinin açılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum dahi ayrı bir tartışma konusu oluşturabilecek düzeyde. Henüz öğrencisi olmayan bir okula bina tahsis ediliyor da öğrencisi mevcut olan ve bina sorunu başta olmak üzere değişik sıkıntılar yaşayan okulumuza bina nedense bir türlü tahsis edilemiyor. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi olan çocuklarımız ve biz öğrenci velileri hep uygulamaya konulmakta olan geçici çözümlerden bunalmış durumdayız. Biz geçici çözüm değil net çözüm istiyoruz. Sosyal Bilimler Lisesi binası evet 2017 yılında tamamlanacak ama bu okulun hizmete girmesi 2017-2018 eğitim-öğretim dönemine denk gelecek. Bize geçici olarak yine TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesinde devam edin deniliyor, ama her iki okulda da yatılı öğrencisi sayısı bir hayli fazla. Dolayısıyla bina konusunda geçici çözüm bulunsa da yurt ve yemekhane sorunu nasıl aşılacak?” ifadesinde bulundu. 


OKUL ÖNÜNDEKİ SU KANALI TEHLİKE OLUŞTURUYOR 


TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi binasında elektrik ve su konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını kaydeden Demir, “Suyun önünden neden kazıldığı belli olmayan su kanalı kazılmış durumda ve bu kanal daha şimdiden tehlike oluşturuyor. Okula servis yok, Muradiye merkeze kadar araç var, merkezde indikten sonra okula kadar olan araç trafiğinin bol ama insanın çok az geçtiği yol üzerinden tehlikeli şekilde öğrenciler okullarına gidip gelmek zorunda kalıyor. İşin özü üzerine basarak tekrar yineliyoruz ki; Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve velileri olarak yetkililerden geçici değil net ve kesin çözüm istiyoruz” dedi. AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise yaptığı açıklamada 2016 yılında Manisa’da Milli Eğitime bina bazında ayrılan yatırım bütçesinin 191 Milyon TL olduğunu kaydederek hedeflerinin Manisa’yı her alanda olduğu gibi milli eğitimde de zirveye taşımak olduğunu belirtti. Özdağ, Sosyal Bilimler Lisesi’nin yaşadığı bina sıkıntısının okul için yapılan yeni binanın 2017 yılında tamamlanmasıyla son bulacağını ifade etti.  Tam donanımlı yeni nesillerin yetişmesi için çalışıldığını anlatan Özdağ, "Meslek liselerine, mesleki ve teknik liselere, meslek yüksekokullarına, fakülteleri büyük önem taşıyor. Çünkü Manisa tarımın olduğu gibi aynı zamanda sanayinin de kenti. Bu zenginliğe sahip Manisa'da altın bilezik yani sanat, meslek sahibi yeni nesiller, kalifiyeli ara elemanlar yetiştirmeliyiz" diye konuştu.




H


Geri Dön