19 / 04 / 2024

Manisa'da 8.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Manisa'da 8.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Manisa İli Gölmarmara Belediye Başkanlığı, Manisa Gölmarmara'daki gayrimenkulü 8 milyon 499 bin TL'ye satışa çıkardı.



Manisa İli Gölmarmara Belediye Başkanlığı, Manisa Gölmarmara'daki gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 499 bin TL olarak belirlendi. Satış ihalesi 8 Eylül 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.


TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Manisa İli Gölmarmara Belediye Başkanlığından:

Madde: 1 - Mülkiyeti Belediyemize ait olan Manisa İli Gölmarmara İlçesi Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı 387 Ada 1 Parselde kayıtlı olan Arsa üzerinde bulunan Bina vasıflı taşınmaz satışı 18.08.2020 tarih ve 101 karar numaralı 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre açık artırma suretiyle satılacaktır.
Söz konusu bina vasıflı taşınmaz, idari şartnamesi hükümleri uyarınca satılacak olup, ihaleye iştirak edenler ihale şartnamesini aynen kabul edip ihaleye iştirak etmiş sayılır.
Madde: 2 - İhale Günü, Saati ve İhale Yeri
İhale 08.09.2020 Salı günü saat: 15:00’de Gölmarmara Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır. İhale Muhammen bedeli 8.499.000,00.TL olup; Geçici teminat bedeli 254.970,00.TL`dir.
İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR:
Kanunla, Bakanlar Kurulu Kararı ile veya Resmi Gazetede yayımlanan yasaklama kararları ile geçici veya sürekli olarak genel, katma ve özel bütçelerle idare olunan daire ve kuruluşlarla, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, öğrenim kurumları ve bankaların ihalelerine girmeleri yasaklanmış olanlar, Gölmarmara Belediye personeli ve ihale komisyonu üyeleri ile ihaleyi onaylayacak kişilerin eş ve üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımları doğrudan veya aracı kullanarak ihaleye katılamazlar.
Yasaklı olduğu halde ihaleye katıldığı sonradan tespit edilen istekli adına yapılan ihale iptal edilir ve verdiği teminat irat kaydedilir.
Madde: 3 - İhaleye Katılacaklardan İstenilen Belgeler
a) Vekil ile temsil ediliyor ise noter tasdikli vekâletname,
b) Geçici Teminat (2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun)
c) İstekli tüzel kişilik ise yukarıda sayılan belgelerin yanı sıra tüzel kişiliğin imza sirküleri ve vekâleten temsil ediliyor ise noter tasdikli vekâletname,
d) Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi
Madde: 4 - Geçici Teminat İstekliler, muhammen bedelin %3’ü oranında geçici teminat vereceklerdir.
a) Tedavüldeki Türk Parası,
b) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları,
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır). Bankalarca ve özel finans kurumlarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların
istekliler tarafından mal sandıklarına yatırılması zorunlu olup, bunlar komisyonlarca teslim alınamaz. Üzerlerine ihale yapılanların teminat mektupları ihaleden sonra mal sandıklarına teslim edilir ve üzerlerine ihale yapılmayan isteklilerin geçici teminatları hemen geri verilir. Her ne suretle olursa olsun idarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
d) Geçici teminat nakit olarak yatırılacak ise Belediyemiz veznesi veya Ziraat Bankası Gölmarmara Şb. nezdindeki IBAN NO: TR 29 0001 0007 3533 9588 5000 02 nolu hesabına yatırılabilir.
Madde: 5 - İhale Dokümanının Görülmesi ve Temini
İhale dokümanı; Gölmarmara Belediye binası Mali Hizmetler Müdürlüğünde mesai saatleri içerisinde bedelsiz olarak görülebilir.
Madde: 6 - Kesin Teminat
İhale üzerinde bırakılan isteklilerden sözleşme imza tarihinden önce ihale bedelinin % 6 (yüzde altı) ’sı oranında süresiz kesin teminat alınacaktır.
Madde: 7 - Ödeme Yeri ve Şartları
Gayrimenkul İhale onay tebliğ tarihinden itibaren 1. taksiti 15.09.2020 tarihinde (paranın %30'unu) 2.taksiti 15.10.2020 tarihinde (paranın %30'unu) ve 3. taksitini 15.11.2020 tarihinde (paranın %40'nın) ödenmesine (KDV alınmayacaktır.); Ödemenin tamamlanmasına müteakip tapu işlemlerinin yapılmasına,
İlan olunur. 


Geri Dön