18 / 04 / 2024

Manisa'da arsa sorunu yaşanıyor!

Manisa'da arsa sorunu yaşanıyor!

YUNUSEMRE Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm kapsamında yapacakları çalışmaları Manisa'da faaliyet gösteren müteahhitlere anlattı. Başkan Çerçi, kentin merkezini tasarladıklarını kaydetti.



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Girişimci İnşaat Müteaahitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Aslan Yılmaz ve üyeleriyle biraraya geldi. 


Yunusemre'nin Manisa'nın en büyük ve gelişime en açık ilçesi olduğunu dile getiren Başkan Çerçi, yoğun göç alan ilçede konut sıkıntısına dikkat çekti. Kente kimlik kazandırmak, ilçedeki konut sıkıntısını gidermek istediklerini aktaran Belediye Başkanı Çerçi, "Bakanlıktan onayı alarak kentsel dönüşümün ilk aşamasını tamamladık. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yaklaşık 700 dönüm üzerinde çalışma yapacağız. Bir kenti kent yapan ne varsa yani meydanı, sosyal donatı alanları, ticaret merkezleri, sağlık kuruluşları kısacası herşeyiyle Türkiye'ye örnek bir merkez inşa edeceğiz. Bunu yaparken de vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Projelerimizi etap etap yapacağız. Elbette bu projeyi hayata geçirirken kentimizin kazanmasını istiyoruz. Ekonominin canlanması için yerli firmalarla çalışmayı arzu ediyoruz" dedi. 


MÜTEAHHİTLER ARSA SIKINTISI YAŞIYOR 

Dernek Başkanı Aslan Yılmaz ise yaptığı konuşmada yaşadıkları sıkıntılara değindi. Bölgedeki arsa sıkıntısı ve dışarıdan gelen müteahhit sorununa dikkat çeken Yılmaz, "Manisa' da faal 700 müteahhit var. Bunların yalnızca 200'ü derneğimize kayıtlı. Biz belediyelerimizden destek bekliyoruz. Dışarıdan gelen müteahhitler bu kente katkı sunmuyor. Bize iyi bir kumaş verildiğinde iyi bir elbise dikeriz. Bunu Güzelyurt'ta ispatladık. Manisa'da çok ciddi bir arsa sorunu var. Dönemsel olarak da karlar düşmüş durumda. Bu sorunların çözümü için siyasi kimliklerin bir kenara bırakılması şart" diye konuştu. 


Manşet Gazetesi


Geri Dön