29 / 03 / 2024

Manisa'da büyük bir kentsel dönüşüm başlatacağız!

Manisa'da büyük bir kentsel dönüşüm başlatacağız!

Manisa Yunusemre muhtarların sorunlarını Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 80 muhtarla bir araya geldi.



Yunusemre muhtarların sorunlarını Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 80 muhtarla bir araya geldi. Başkan Çerçi, toplantının amacının muhtarların ortak sorunlarını masaya yatırmak ve sorunlara çözümler bulmak olduğunu söyledi. Başkan Çerçi, muhtarlann taleplerini yerine getirmenin de en büyük hizmet olduğunu İfade etti. Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda muhtarlar 11e Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire müdürleri de katıldı. 


80 MAHALLE MUHTARI KATILDI 

Yunusemre ilçesi'ne bağlı 89 Mahalle'den 80 Mahalle muhtarının katıldığı Muhtarlarla İstişare Toplantısında konuşan Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürü Ramis Çoban, Müdürlük olarak muhtarlan mahcup etmeyecek hizmetlere İmza attıklarını düşündüklürini ifade ederek " Hayvancılık konusunda, tarımsal destekleme konusunda desteklerimiz devam edecek. Eksiklerimiz var, bunların bilincindeyiz. Bu eksikliklerimizi gidermek ve daha İyi hizmetler sunabilmek İçin çalınıyoruz. Muhtarlannnmızın destekleriyle daha güzel hizmetler yapacağımıza da İnanıyorum dedi. 


HER MAHALLEYE HİZMET GİDECEK 

Toplantıya 1,5 yılda yap tıklan çalınmaları anlatarak başlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi İse "Henüz yeni bir belediyeyiz ve buna rağmen büyük İşler başardığımıza İnanıyoruz. Elbette ki bu hizmetler yeterli değil, biz bunun da bilincindeyiz. Bu yüzden bu 1,5 yıllık süreçte, hem hizmet ettik, hem de belediye olarak eksiklerimizi gidermeye çalıştık. Birimlerimizin en İyi hizmeti sunmaları için gerekil araç ve gereçleri yavaş yavaş tamamlamaya çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz MAYEB A.Ş ve YÜNTAŞ A.Ş İle kendi malzemelerimizi de kendimiz üreterek, hizmet maliyetlerimizi en aza indirgemeye çaba sarf ediyoruz. Az maliyetle çok İş yapmak için gayret sarfediyoruz. Bütün mahallelerimize aynı oranda hizmet etmeye çalışıyoruz. Ancak bizlere hak veriniz ki, daha yeni bir belediyeyiz ve hizmetlerimiz yavaş yavaş bütün mahallelerimizde görülecektir. Biraz sabır İstiyoruz" dedi. 


AYAĞIMIZIN YERDEN KESİLMEMESİ GEREKİYOR 

Yunuskent'ten kentsel dönüşüme kadar birçok büyük proje konusunda da muhtarları bilgilendiren Başkan Çerçi, "Kısa zamanda çok büyük projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadık. Ege Bölgesi'nin en büyük  TOKİ  konutlarını İlçemiz Yunusemre'ye kazandırdık. İlk etap İhalesi gerçekleşti. Allah nasip ederse en yakın zamanda çalışmalara başlanacak. Bunun yanı sıra İlçemizde büyük bir kentsel dönüşüm başlatacağız. Gerçekleştirecek olduğumuz bu kentsel dönüşüm sayesinde ilçemiz görsel olarak tamamen değişecek ve ilçemize özgü bir kent meydanımız olacak. Büyük hayallerimiz, büyük hedeflerimiz var. Ama büyük hayallere giderken ayağımızın da yerden kesilmemesi gerekmekte. Onun için büyük hayallere, büyük hedeflere, büyük planlara adım adım gideceğiz. Gücümüze ve İmkanlarımıza göre hareket edeceğiz. Arada bir dönüp karnemize bakmamız lazım. Neler yaptık, neler yapamadık onları incelememiz gerekmekte. Söz verdiğimiz gibi 300 bin metre kare parke taşı döşeme hedefine en kısa sürede ulaşacağız. Mahallelerimizde çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar yapacağız. Bizlere olan güveni boşa çıkarmamak için, daha fazla hizmet edebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Eksiklerimiz, kusurlarımız bize alt, yapılan hizmetler sizlere alt" dedi.  


"YAŞLILARIMIZ O KADAR MUTLU OLDU Kİ ANLATAMAM" 

Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı ve 11 Mahalle Muhtarı Bedriye Pehlivan da toplantıda yaptığı konuşmasında, "Muhtarlarımıza İnternet sağlanması, vatandaşlarımıza daha kolay ulaşılmasını sağlayacaktır. Evde Bakım Projesiyle ilgi olarak Belediye Başkanımızın eşi Dr. Melek Çerçi'ye ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü ve ekibine aynca çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile yaşlılarımız o kadar mutlu oldu ki anlatamam. Yaşlıları mızın bakımı ile alakalı herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Çok güzel bir hizmet belediyemize çok teşekkür ediyorum" dedi. 


MUHTARLARIN TALEPLERİ NOT ALINDI 

Daha sonra Başkan Çerçi, muhtarlara tek tel söz vererek, talep ve şikayetlerini dinledi. Her muhtarın söylediği İstekleri tek tek not alan Başkan Çerçi, "Bütün Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerim ile bu toplantıyı gerçekleşti dik. Muhtarlarımızın talep ve şikayetlerini tek tek not aldım. Her bir mahallemizin sıkıntılarıyla tek tek ilgileneceğimin sözünü bir kez de burada ve yorum. Muhtarlarımız her zaman gönül rahatlığı; gelip kapımı çalabilir, sıkıntılarını anlatabilir. Hep birlikte mahallelerimizin sorunlarını çözeceğiz ve huzurlu ve mutlu bir Yunusemre için çalışacağız şeklinde konuştu. 


Manisa Haber


Geri Dön