26 / 04 / 2024

Mansur Yavaş'tan TOGO Kuleleri açıklaması!

Mansur Yavaş'tan TOGO Kuleleri açıklaması!

Bir televizyon programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TOGO Kuleleri yüzünden davalık olduğu Sinan Aygün'ün rüşvet iftirasıyla kendisini görevden aldırtmak istediğini dile getirdi. 



Bir televizyon programına konuk olan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TOGO kulelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü'den Hakan Kaya'nın haberine göre; İsmail Saymaz’ın TOGO Kuleleriyle ilgili kaçak yapılaşmayla elde edilen miktarın ne kadar olduğuyla ilgili sorusunu Mansur Yavaş, şu şekilde yanıtladı:

"500 milyondan aşağı değildir, çünkü bize kendisi 800 milyon liralık tazminat davası açacağını söylüyormuş. Herkes her türlü hakkını kullanabilir.

20 bin metrekare inşaata 120 bin metrekare inşaat yapıyorsunuz. Tabi bunlar nasıl belediye meclisinde kim tarafından getirildiği bilinmiyor. Tabana girmezseniz. Diyelim ki 6 katla bitiyor. Ama araya AVM sıkıştırılmış. Bu kocaman AVM metrekareye sayılmıyor. 6 kattan, 21-22 kat fazla çıkılmış olabilir."

Mansur Yavaş tan TOGO Kuleleri açıklaması!

Yavaş, TOGO Kuleleri yüzünden davalık olduğu Sinan Aygün’ün rüşvet iftirasıyla kendisini görevden aldırtmak istediğinide dile getirdi. Kendisine tuzak kurulduğunu belirten Yavaş, “Beni görevden aldırtmak istedi ilk defa burada söylüyorum. Bir tezgah kurdular böyle. Büyükşehir belediyesi bizden rüşvet istiyor deyip bir tezgah kurdular. İnşallah beni böyle söyledi, bana iftira attı diye iddia ederde onla da mahkeme görüşürüz" açıklamasında bulundu. 

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın “Sinan Aygün kimle irtibat kurdu? Bu söylediğinize göre bilginiz de var mutlaka” sorusunu cevapsız bırakan Yavaş “İzin verin bunu zamanında açıklayalım. Ben diyorum ki gayet açık konuşuyorum. Versin beni mahkemeye böyle bir niyetim yoktu diye. Ben de ispat edebilirsem ederim edemezsem de kendisine tazminatını veririm. Bu kadar net konuşuyorum” diye konuştu. 

İsmail Saymaz’ın, “Bu yasal eyleme geçti mi?” sorusunu Yavaş, “Savcılığa tabi bir dilekçe verdi ama sonra televizyonda ağzıyla itiraf edince olayın balon olduğu ortaya çıktı. Eğer öyle olmasaydı, verdiği dilekçe üzerine Sinan Aygün’den para istediler diye bizleri görevden aldırmak, asıl gayesi oymuş. Bunu da tabii ki bu konuda tanıklık edecek bir sürü insan var, konuşmalar var. Beni mahkemeye verir iftira attılar diye tazminat davası açarsa bende orada ispat hakkımı kullanırım” diyerek yanıtladı. 

TOGO kuleleri ne olacak?


Geri Dön