25 / 04 / 2024

Mantolama kredisi veren bankalar!

Mantolama kredisi veren bankalar!

Mantolama, binaların giydirilmesi olarak nitelendirilen uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Kimi bankalar bu masraflar için tüketiciye kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi veren bankalar hangileridir? İşte yanıtı..



Mantolama kredisi veren bankalar!

Mantolama, binaların giydirilmesi olarak nitelendirilen uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Isı yalıtımı olarak da bilinen mantolama işlemi ile içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. 


Mantolama ile Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engelliyor.Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önlenmiş oluyor.


Mantolama için ödenecek m2 fiyatları kullanılacağı bölgeye, malzemeye ve firmasına göre değişkenlikler gösteriyor. Kimi bankalar bu masraflar için tüketiciye kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi veren bankalar hangileridir?


Mantolama kredisi veren bankalar:

Ziraat Bankası, 

Vakıf Bank, 

Şeker Bankası 

Deniz Bank.


Örnek mantolama kredisi koşulları - (Vakıfbank)

Kredinin Özellikleri:

15.000.-TL’ye kadar limit,

36 aya varan vade seçenekleri.


* Kredi Tahsis Ücreti kredi tutarının %0,5'i olup kredi tahsis ücretine %5 Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) dahil edilmiştir.Diğer Ücretler:1 yıllık Hayat Sigortası prim tutarı, 35 yaşındaki erkek müşteri için hesaplanmış olup kredi tutarına,vadesine ve müşterinin yaşına göre değişiklik göstermektedir.


** Aylık ve yıllık toplam maliyet oranlarına kredi için tahsil edilen tüm faiz, ücret ve vergiler dahildir.


*** Toplam maliyet oranları örnek vade ve örnek tutar üzerinden hesaplanmıştır.

VakıfBank kampanya süresini ve kampanya süresince; kredi tahsis ücretleri ve faiz oranlarını değiştirme hakkına sahiptir.


Başvurular için kefil ön şartı aranmamakla birlikte şubeler, gerekli durumlarda kefil talep edebilirler.


Apartman mantolama yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön