16 / 04 / 2024

Maptriks yatırımcılar için doğru lokasyon oluşturuyor!

Maptriks yatırımcılar için doğru lokasyon oluşturuyor!

Yeni bir mağaza açacaksınız ama lokasyon seçiminde zorlanıyor musunuz? Cadde üzerinde veya AVM’de mi yer almanız gerektiğine karar veremiyor veya gelişen yeni ticari bölgeleri mi öğrenmek istiyorsunuz? İşte cevabı;



Milyonlarca veriyi, tamamıyla kendi geliştirmiş olduğu harita yazılımı içinde hızlı bir şekilde görselleştirip analiz edebilen bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks, yüzde 99’luk doğruluk oranıyla sizin için en doğru lokasyonu buluyor.

 

 

Her firmanın mağaza yer seçimi yaparken dikkat ettiği çevresel faktörler vardır. Firmalar açacakları mağazanın hedef müşteri kitlesinin yoğun olduğu yerde olmasını ve rekabet açısından avantajlı bir lokasyonda olmasını ister. Coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak yazılım ve modeller geliştiren, sektörel ve istatistiki verileri sağlayan, bu verileri yorumlayarak çözümler üreten yüzde 100 Türk sermayeli bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks, perakende sektöründeki firmalar için bu verileri güncel ve tamamen bilimsel bir yöntemle paylaşarak firmanın en doğru veriye en pratik şekilde ulaşabilmesini sağlıyor.

 

Sektörlere özel alışverişin yoğun olduğu yerler, hedef müşteri yaş gurubu ve adedi, gelir seviyesi, rakip sayısı, cinsiyet ve meslek dağılımı gibi kriterleri ele alarak bir bölgenin analizini yapabilen Maptriks, yurt içinde 81 ilde hizmet veriyor. Bugüne kadar 100’e yakın firmaya hizmet veren şirket, her ilin her sokağında yapabildiği taramalarla rehberlik yaparak yatırımınızı doğru yere yapmanızı sağlıyor.

 

Doğru lokasyon nasıl tespit ediyor?

Doğru yer kavramı her sektör ve firma için değişiyor. Perakende sektöründeki her firma için doğru lokasyona mağaza açmak ya da açılmış bir lokasyonun niteliklerine uygun mağaza konseptini belirlemek çok önemli bir kavram; çünkü yanlış yere yapılan bir yatırım hem ciddi bir maddi zarara hem de marka imajına zarar verebiliyor. Maptriks, sağladığı verilerle lokasyona dayalı bu iki konudaki riski minimize etmeyi vaat ediyor. Öncelikle firmanın hangi lokasyon koşullarında en iyi performansı yapmış olduğunu belirlemek gerekiyor. Lokasyon koşulları belirlendikten sonra Türkiye genelinde bu şartların sağlandığı ancak firmanın mağaza yatırımının olmadığı yerler belirlenerek, firmanın tercihlerine göre kendi içinde önceliklendiriliyor. Coğrafi bilgiler ile sektör bilgilerini birlikte analiz yaparak doğru lokasyonu buluyor.

 

Yatırım yapılması düşünülen yerde rakip bir firmanın olup olmamasının değil, firmanın ya da sektörün rekabetten nasıl etkilendiğinin veya tüketim reflekslerinin doğru analiz edilebilmesinin önemli olduğunu söyleyen Maptriks Kurucu CEO’su Fatih Kuralkan; “Beyaz eşya sektöründe olduğu gibi bazı sektörlerde rakip markaların mağazalarıyla yakın bir lokasyonda olmak önemlidir. Zira beyaz eşya sektöründe tüketici kısa süre içinde birçok marka ya da ürünü görmek ve karşılaştırmak ister. Ancak örneğin market sektöründe tüketiciye yakınlık çok daha önemlidir. Çünkü tüketici günlük ihtiyaçları için kendisine en yakın lokasyondaki marketi tercih etmektedir. Bu durumda firmaya rakibin olmadığı ancak tüketicinin yoğun olduğu yerler öncelikli olarak önerilir” diyor.

 

Kuralkan, sistemin güvenilirliği hakkında ise şu ifadeleri kullanıyor: “Bilgi güvenliği yapmış olduğumuz çalışmaların en hassas noktalarından bir tanesi. Bu hassasiyet gereği hukuki ve teknolojik tüm önlemleri alıyoruz. Her firma için ayrı bir uygulama ve sunucu tedarik ederek firmanın bilginin sadece kendi çalışmalarında kullanılmasını sağlıyoruz. Benzer şekilde biz de tedarikçilerimizden elde ettiğimiz veya kendi üretmiş olduğumuz bilgileri firma ile paylaşarak benzer bir hassasiyeti kendilerinden bekliyoruz.”


Geri Dön