18 / 04 / 2024

Mar Yapı’nın TRI-G projesi MIPIM Fuarı'nda ödül kazandı!

Mar Yapı’nın TRI-G projesi MIPIM Fuarı'nda ödül kazandı!

Future Awards 2013’te Suyabatmaz&Demirel tarafından tasarlanan Mar Yapı’nın TRI-G projesi kendi kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu




 Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MİPİM ve Architectural Review Dergisi’nin düzenlediği Future Awards 2013’te ödüller sahiplerini buldu. Türk firmalarının 3 kategoride ödüle layık görüldüğü yarışmada Suyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından  Mar Yapı için tasarlanan Basın Ekspres aksındaki TRI G projesi, kendi kategorisinde birincilik ödülünü aldı.


Bu yıl Türkiye’nin “Onur Ülkesi” olarak katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MİPİM’e Türk firmaları damgasını vurdu. 12-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 28 Türk şirketinin stant açtığı MİPİM Fuarı’na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra 500 Türk şirket yöneticisi katıldı. 


Fuar kapsamında prestijli mimarlık dergisi Architectural Review tarafından düzenlenen Future Awards 2013’te Suyabatmaz&Demirel tarafından tasarlanan Mar Yapı’nın TRI-G projesi kendi kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.


Kentsel projeler, rejenerasyon ve master plan, yüksek yapılar, karma yapılar, ofisler, konutlar, perakende, rekreasyon, eski/yeni,  retrofit, spor yapıları ve sürdürülebilirlik olmak üzere on iki ayrı kategoride ödüllerin verildiği yarışmada farklı kategorilerde 2 Türk firması daha birincilik ödülüne layık görüldü. 


MİPİM’de ikinci ödül

Cannes JW Mariott Otel’de 13 Mart akşamı düzenlenen gala yemeğinde Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ve Mimar Hakan Demirel’in teslim aldığı ödül ile Mar Yapı MİPİM’den ikinci kez ödül ile dönmüş oldu. 2010 yılında Güneşli Konutları Projesi ile MİPİM’den ödül aldıklarını hatırlatan Münir Özkök, “Güneşli’de hayata geçireceğimiz TRI-G ile ikinci kez burada ödül sahibi olmak bizi gururlandırıyor. Markalı konut projeleri ile birlikte modern mimariyi fonksiyonellikle birleştiren yapılar üreten Türk firmaları hem inşaat hem mimari alandaki gelişimini tüm dünyaya kanıtlıyor” dedi.


MİPİM’de Türk çadırına yoğun ilgi

20 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda Türk çadırının yoğun ilgi gördüğünü belirten Özkök, “Yabancı fonlar, bireysel ve kurumsal yatırımcılar Türk firmalarıyla birebir görüşmeler yaparak, projelerle yakından ilgileniyorlar. İnşaat sektörü, dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye’nin lokomotif sektörü görevi taşıyor. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme göstermesi için yabancılara satışların artması gerekir. MİPİM Fuarı, Türkiye’nin inşaat sektöründeki güçlü rolünü yabancılara gösterebileceği önemli bir platform. Burada gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu geri dönüşlerini alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.   


Geri Dön