19 / 04 / 2024

Bingazi Tatweer Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi ödülü kazandı!

Bingazi Tatweer Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi ödülü kazandı!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde dört farklı projesiyle altı ödül alan iki design group, bu kez Libya’da projelendirilen Bingazi Tatweer AVM ile Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde “Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi” ödülü kazandı...



Emaar Square, Vadi İstanbul, Eclips, Spine Tower gibi büyük projelere imza atan, Murat Kader ve Sema Eser Özsaruhan’ın sahip olduğu iki design group mimarlık şirketi, 24 Eylül 2013’te yapılan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri töreninde Societa Ofis projesiyle Ofis Mimarisi kategorisinde, Emaar Square projesiyle Karma Kullanım İç Mimari, Yüksek Yapı Mimarisi ve Konut İç Mimari kategorilerinde, Vadistanbul projesiyle Yaşam Yerleşkesi Gelişimi kategorisinde ve Rusya’da tasarlanan Vladikavkaz Stadyumu projesiyle de Kamu Hizmet Yapısı Mimarisi kategorisinde ödüle layık görülmüştü.


İki desing group bu kez 24 Ekim 2013 tarihinde Dubai’de gerçekleştirilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri töreninde Libya’da yaptığı projesiyle ödüle layık görüldü. Dubai “The Royal Ballroom, The One&Only Royal Mirage”da gerçekleştirilen törende, Libya’nın en büyük kentlerinde biri olan Bingazi’de projelendirilen Tatweer Alışveriş Merkezi, kenti sahil şeridiyle yeniden bütünleştirirken, aynı zamanda kıyı alanlarının kamusal kullanımlarla zenginleşmesine katkı sağlıyor. Şehrin tarihi liman alanında adeta karaya demirlemiş bir gemi gibi yükselen projenin, şehir ekonomisini de canlandırması bekleniyor.  


Bingazi Tatweer, kendini içe kapatan ve çevresinden izole eden alışıldık alışveriş mimarisi anlayışının ötesine geçerek, açık ve kapalı mekânlarını ziyaretçilerin kolay kullanabileceği biçimde tasarlandı. Ayrıca meydanlarıyla da dikkat çeken proje, sıcak iklim koşullarında şehir halkının birbirleriyle olan sosyal ve kültürel bağlarını güçlendiği simge mekanı olmaya aday görünüyor.


iki design group kurucu ortağı Murat Kader ödül sonrası yaptığı açıklamada “Bu yıl bizim için hem proje hem de ödül bakımından son derece verimli ve yoğun geçti. Hatta çok yeni olarak Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde  Adana  Sheraton Oteli’nin de En İyi Otel Mimarisi kategorisinde ödül aldığını öğrendik. Uzun bir süre emek verdiğiniz projelerin prestijli uluslararası ödüllere layık görülmesi son derece sevindirici. Bu durumun aynı zamanda öğretici olduğunu da düşünüyorum. İşlevsel, yararlı ve kültürel verileri aktarabilen projelere imza attığınızda karşılığını da mutlaka alıyorsunuz.”



Geri Dön