26 / 04 / 2024

Mardin'de riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mardin'de riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mardin'in Artukulu ilçesinde yer alan ve çevre halkı için risk oluşturan Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’nun yıkım işlemleri başladı. 



Mardin merkez Artuklu ilçesinde yer alan görüntü kirliliği sergileyen ve risk oluşturan Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’nun yıkımına başlandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Diyarbakır Kültür ve Tabiatı Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda 16.09.2010 tarihinde alınan kararla ile kültür varlığı taşımadığı, bulunduğu alanın geleneksel dokusuna aykırı bir görünüm sergilediği ve çok eski bir yapı olmasından kaynakşı oluşturduğu risk nedeniyle yıkılmasına karar verilen merkez Artuklu ilçesi Gül Mahallesi’nde bulunan Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu'nun yıkım işlemleri başladı. 

Mardin de riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Çalışmalar kapsamında okulun etrafına güvenlik şeridi çekilerek vatandaşların, inşaat alanına girmesi önleniyor. Okula ait malzemelerin sökümü ve taşınmasının ardından bina tamamen ortadan kalkacak.

Mardin de riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Yıkım işlemi sonrasında koruma amaçlı imar planına uygun olarak ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile yapılacak ortak görüşmelerle onaylanacak projeler doğrultusunda ilgili alanda çalışmalar başlatılacak.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 


Geri Dön