26 / 04 / 2024

Mardin'de terör mağdurları konutlarına kavuşuyor!

Mardin'de terör mağdurları konutlarına kavuşuyor!

PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan Mardin halkı için geleneksel doku korunarak inşa edilen 4 bin 657 konutta fiziki gerçekleşme yüzde 85'e ulaştı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için inşa edilen modern konutların yapımında sona gelindi. 

Nusaybin'de terör örgütü PKK mensuplarının kurdukları barikatlar ve kazdıkları çukurlar, patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu oluşan tahribatın giderilmesi için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar devam ediyor. 
 

Mardin de terör mağdurları konutlarına kavuşuyor!


Abdülkadir Paşa, 4 bin 657 konutun inşasının sürdüğünü ifade etit. Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde hayata geçirilen projede 90, 135, 175, 208 ve 213 metrekare konutların yanı sıra iş yeri, okul, cami, sosyal tesis, park ve çocuk oyun alanları bulunuyor. 

Nusaybin'deki konutların ağustos ayında terör mağdurlarına teslim edilmesi öngörülüyor. 

 

Mardin de terör mağdurları konutlarına kavuşuyor!


"Beklentimin üstünde evler gördüm"

Hak sahiplerinden Ahmet Kıraç, "Bizim için yapılan evlerle ilgili beklentim azdı fakat gelip gördükten sonra beklentimin üstünde evler gördüm. Gördüğüm kadarıyla evler gayet güzel. Bir an önce bitmesini, evimize yerleşip mutlu bir hayat sürmeyi istiyoruz." dedi.

 

Mardin de terör mağdurları konutlarına kavuşuyor!

 

"Vatandaşlarımız daha modern ve çağdaş konutlarına kavuşacak"

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, 4 mahalledeki çalışmalarda gerçekleşmenin yüzde 85'e ulaştığını, konutların kısa zaman içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

"Terör örgütü, hendek ve barikatlarla Nusaybin'i yaşanmaz hale getirdi. Hayatı terörize ettiler ve insanlara büyük sıkıntılar yaşattılar. Devletimiz ve hükümetimizin çalışmaları neticesinde öncelikle terör örgütünün faaliyetleri sonlandırıldı. Daha sonra da zarar gören hak sahiplerine konutlar ve iş yerlerinin yapımı süreci başladı." ifadelerini kullanan Baysal, terör örgütünün saldırılarıyla insanların canına ve malına kastettiğini vurguladı.


Geri Dön