19 / 03 / 2024

Markalı konut alıcısı seçimini neye göre yapıyor?

Markalı konut alıcısı seçimini neye göre yapıyor?

Son yıllarda konut piyasasındaki hareketlilik, özellikle büyükşehirlerde inşa edilen markalı konut projeleriyle büyük artış gösteriyor. Klasik ev anlayışı değişirken, lüks projelerden konut sahibi olmak isteyenler, birçok konut projesi arasından tercih ya



Sinan Gayrimenkul’ün, Bahçeşehir’de yükselen Sky Bahçeşehir Projesi üzerinden yaptığı araştırmada, konut alıcılarının markalı ve lüks projeler arasında tercih yaparken en çok yatırım değerine önem verdiği sonucu çıktı.


Sinan Gayrimenkul, Sky Bahçeşehir Projesi’ne gelen bin talep üzerinden yaptığı araştırmada; konut alıcılarına ‘Lüks ve markalı projeler arasında seçim yaparken tercihinizi belirleyen ana unsur nedir?’ sorusunu yöneltti. Yapılan anket sonucunu değerlendiren Sinan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alrashdan ‘İnşaat sektöründe de birçok sektörde olduğu gibi binlerce oyuncu var. Dolayısıyla konut alıcılarının da çok fazla seçeneği bulunmakta bu da alıcı için zor bir seçim sürecini beraberinde getiriyor. Sektördeki tecrübemiz ve pazar analizlerimizle sektörün nabzını tutarak projelerimizi şekillendiriyoruz. En son yaptığımız araştırma hem sektöre ışık tuttu hem de Sky Bahçeşehir’in markalı projeler arasında neden tercih edildiğini gösterdi’ diyerek araştırmada markalı konut alıcısının tercihini belirleyen etkenleri sıraladı;


Yatırım Değeri 

Markalı konut projeleri arasında tercih yaparken, ister oturumluk ister yatırımlık olsun yatırım değerine ilk sırada bakılıyor. Projenin değerini ise başta bölgenin yatırım değeri belirliyor.  Örnek vermek gerekirse 3. Köprü, 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul Projesi gibi İstanbul’un yönünü değiştirecek projelere yakınlığı, ulaşım kolaylığı, çevresindeki yaşam alanları gibi unsurlar projenin prim yapmasını sağladığı için tercih sebebi oluyor.


Ödeme Seçenekleri

Konut alıcısı için ikinci önemli tercih nedeni ise ödeme kolaylığı. Yapılan kampanyalar alıcının hayalindeki eve ulaşabilmesi için önem taşıyor. Sky Bahçeşehir Projesi için yaptığımız kampanyalarda da bunu ölçümlüyoruz.  En son hayata geçirdiğimiz yüzde 5 peşinat kampanyası çok olumlu karşılanıyor. Zira düşük bir peşinat vererek markalı ve prim vadeden lüks bir projeden ev sahibi olma imkanı sağlıyor.


Teslim Süresi

Üçüncü sırada ise projenin ne kadar sürede teslim edileceği yer alıyor. Alıcı için teslim tarihi çok önemli. Kirada oturuyor ise bir an önce kiradan kurtulmak, tamamen yatırım amaçlı almış ise bir an önce değerlendirmek istiyor. Bunun garantisi de firmanın daha önce teslim ettiği projeler oluyor. Firmanın mali gücü ve tecrübesiyle teslim sorunsuz ve erken oluyor. Sky Bahçeşehir’i de kısa sürede teslim edecek olmamız alıcıya büyük avantaj sağladığı için tercih edilmemizi sağlayan unsurlardan.


Sosyal Donatılar 

Son sırada ise sosyal donatılar var. Markalı Konut projeleri, insanlar için kaliteli yaşam alanları sunmayı hedefler. İş ve ev arasında geçmeye başlayan yaşantılara sosyallik katan restoranlar, parklar, bahçeler ve sosyal aktivite merkezleri komşularla hoş vakit geçirmeyi de sağlar. Aynı zamanda güvenli ve rahat yaşam alanları sağlayıp konforlu evlerde huzurlu ve saygın bir yaşam sunar. Aslında kişi ev alırken yaşam standarttı da satın alır. Burada da özgün, fark yaratan tasarım ve donatılar öne çıkıyor. Biz de bunun bilinciyle Sky Bahçeşehir’de sosyal donatılara çok önem verdik. Kaykay parkurlarından dev satranç alanına kadar her şeyi düşündük. Bu da fark yaratmamızı sağladı.

 


Geri Dön