26 / 04 / 2024

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?

Türkiye’nin gündem sorusu; “Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?” Bugün marketlere gidenlerin karşılaştığı tablo hep aynıydı, raflar bomboş kaldı. Peki, Türkiye’nin ayçiçeği stoğı var mı yok mu?



Son günlerin en çok konuşulan zamlarından biri olan ayçiçek yağı ile ilgili gündem değişmedi. Rusya-Ukrayna savaşı sırasında birçok sektörden ardı ardına gelen zam haberleri, endişe yaratmaya devam ediyor. Zamlanan enerji fiyatları ve döviz artışlarından ayçiçek yağı da nasibini aldı.

Önce Rusya’nın Azak Denizi'nde Türkiye'ye ait yağ taşıyan gemilerin çıkışına izin vermemesi üzerine Türkiye'nin ham yağ ithalatının olumsuz etkileneceği bilgisi geldi. Ardından Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği’nin Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne bulunduğu talep dikkat çekti. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, en fazla Mart sonu, Nisan ortasına kadar yeteceği tahmin edilen ayçiçek yağı stoğu kaldığını duyurdu.

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön