29 / 03 / 2024

Marmara Ringi’nin açılmasına 235 kilometre 

Marmara Ringi’nin açılmasına 235 kilometre 

1915 Çanakkale Köprüsü hizmete açıldı. İstanbul’un transit trafiğini azaltacağı söylenen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 14.5 milyar avroluk katma değer sağlaması bekleniyor. Kapsamlı bir otoyol projesinin bütünü olarak bilinen Marmara Ringi’nin de tamamlandığı söyleniyor. 



1915 Çanakkale Köprüsü’nün tam olarak faaliyete geçebilmesi için iki önemli etabın daha bitirilmesi gerekiyor. Köprünün resmî internet sayfasında yer alan haritada yer alan bilgilere göre; Marmara Ringi’nin önemli bir bölümü, Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında bulunuyor. Bu etap tamamen bitirilmiş durumda. Fakat, Marmara Ringi’ni tamamlayacak olan Savaştepe (Balıkesir)-Çanakkale etabı ile Kınalı-Gelibolu etabı hala eksik durumda bulunuyor.

Otoyol projesi ile 1915 Çanakkale Köprüsü kapsımında Kınalı-Gelibolu bölümünün Malkara-Gelibolu kısmını içine alan 88 kilometrelik otoyol etabı da köprü ile beraber hizmete girdi. Yakın zaman sonra da 127 kilometrelik Kınalı-Malkara etabının ihale sürecinin bitirilmesi ve otoyol inşaasına başlanması bekleniyor. 108 kilometrelik Savaştepe-Çanakkale etabı da önümüzdeki günlerde başlayacak.

Marmara Ringi’nin açılmasına 235 kilometre 

Bu şekilde Marmara Ringi’nin bitirilemesiyle beraber İstanbul’u Çanakkale’ye ve sonrasında Kuzey Ege’ye bağlayacak hat çekilmiş olacak. Öte yandan Anadolu için de Konya’nın batısından Avrupa’ya uzanan bir otoyol koridoru oluşmuş olacak. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi’nin hepsi ise toplamda 324 kilometre olacak.


Geri Dön