19 / 04 / 2024

Marmaris Yacht Charter Show Fuarı'nda milyon dolarlık yatlar görücüye çıktı!

Marmaris Yacht Charter Show Fuarı'nda milyon dolarlık yatlar görücüye çıktı!

Marmaris'te bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Marmaris Yacht Charter Show" Fuarı'nda milyon dolarlık lüks yatlar görücüye çıktı. Marmaris Belediyesi Yat Limanı'nda gerçekleştirilen fuara, vatandaşlar ve turistler büyük ilgi gösterdi...




Marmaris'te bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Marmaris Yacht Charter Show" Fuarı'nda milyon dolarlık lüks yatlar görücüye çıktı.


Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından Marmaris Belediyesi Yat Limanı'nda gerçekleştirilen fuara, vatandaşlar ve turistler büyük ilgi gösterdi.


Fuarın komite başkanı Cem Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara 52 yat ile farklı ülkelerden yaklaşık 100 acentenin katıldığını söyledi.


Mürettebatlı yat kiralamayla ilgili düzenlenen etkinliğin yurt dışında Karayipler, İtalya ve Yunanistan'da yapıldığını belirten Boz, "Etkinliğin dördüncüsünün de Marmaris'te yapılmasından dolayı gururluyuz. Burada yurt dışından gelen acentelerle yerli acentaları buluşturup ileride çalışacakları bir iş ortamı oluşturuyoruz. Amacımız yat kiralama konusunda pazar oluşturarak ülkemizin tanıtımını ve turizmden aldığı payın artmasını sağlamak. Bu fuar bu anlamda Türkiye'deki büyük bir boşluğu dolduran bir fuar" dedi.


Boz, fuarda kiralık yatları yurt dışındaki acentalarla buluşturduklarını ve hizmet kalitesini anlattıklarına işaret ederek, "Burada değişik segmentlerde tekne, gulet ve motor yatlar var. Çoğu yatların satış değerleri bir milyon doların üzerinde. Fuara katılan bazı üst sınıf motor yatların boylarına ve barındırdıkları lükse göre fiyatları değişiyor. Haftalık kirası 3 bin avro ile 75 bin avro arasında değişen yatlar var. Amacımız da Türkiye'de bulunan her tekneye ürün yelpazesinde yer verebilmek. Jakuzi, bar, su sporları ile uydu ve internet bağlantısı gibi hizmetler sunulan lüks yatların kalitesine göre haftalık kiralama fiyatı değişiyor" diye konuştu.


Dünyanın birçok yerinden gelen ziyaretçilerin yeni tekneleri ve hizmet standartlarındaki gelişmeleri izledikleri ve yatları gezdikleri "Marmaris Yacht Charter Show", 12 Mayıs'ta sona erecek.



AA


Geri Dön