19 / 04 / 2024

Marmaris'e kruvaziyerlerle 20 bin yabancı turist gelmesi bekleniyor!

Marmaris'e kruvaziyerlerle 20 bin yabancı turist gelmesi bekleniyor!

Çoğunlukla Lübnanlı turistleri taşıyan Orient Queen'in 4 kez, İspanyol turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu Zenith'in ise 3 kez rotasını Marmaris'e çevireceği belirtildi...



Marmaris'e, temmuz ayında kruvaziyerlerle günübirlik yaklaşık 20 bin yabancı turistin gelmesinin beklendiği bildirildi. Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Marmaris Limanı'nda temmuz ayının oldukça hareketli geçeceği belirtildi. 


Marmaris Liman İşletmeciliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Thomson Celebration, ay içerisinde limana 5 kez yanaşacak. Çoğunlukla Lübnanlı turistleri taşıyan Orient Queen'in 4 kez, İspanyol turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu Zenith'in ise 3 kez rotasmı Marmaris'e çevireceği kaydedildi. 


Dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden Aida Diva 2, Horizon'ın da bir seferinde limana demir atacağı, bu seferlerle temmuz ayında 20 bin yabancı turistin ilçeyi ziyaret etmesinin beklendiği ifade edildi.Bahamalar bayraklı lüks yolcu gemisi "Silver Spirit", bu sezon Marmaris'e ikinci seferini gerçekleştirdi. Kuşadası'ndan gelen kruvaziyer, limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide değişik ülkelerden 501 yolcu ve 373 personel bulunduğu belirtildi. 


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, Yat Limanı, Kordon ve Atatürk Caddesi'nde gezinti yaptı. Bazı turistler, Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaparken, bazıları ise günlük turlara katılarak bölgedeki tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerleri ziyaret etti. 


Hürses Gazetesi


Geri Dön