18 / 04 / 2024

marmaris kruvaziyer turist

marmaris kruvaziyer turist

Çoğunlukla Lübnanlı turistleri taşıyan Orient Queen'in 4 kez, İspanyol turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu Zenith'in ise 3 kez rotasını Marmaris'e çevireceği belirtildi...

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

İstanbul’un çektiği turist sayısını iki katına çıkarma hedefine en büyük destek kruvaziyerden gelecek. Aynı anda üç geminin yanaşabildiği Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi...

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turizmciler, Rus rublesinin dolar karşısındaki düşüşü nedeniyle Rus turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Alanya'ya kruvaziyer ile bin 529 turist geldi!

Antalya'nın Alanya ilçesine "Ms Europa" ve "Thomson Spirit" adlı iki kruvaziyer ile bin 529 turist geldi. Limana ilk yanaşan Ms Europa adlı Bahama bayraklı gemi oldu

Doğu Karadeniz'e sezonun ilk kruvaziyeri Alman turist getirdi!

Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Çanakkale'ye Nisan ayında 14 bin turist gelecek!

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını anma törenleri için Çanakkale’ye 18- 25 Nisan tarihleri arasında 14 kruvaziyer gemi ile yaklaşık 14 bin Avusturalya ve Yeni Zelandalı turist gelecek.

marmaris kruvaziyer turist Haberi

marmaris kruvaziyer turist

Marmaris'e, temmuz ayında kruvaziyerlerle günübirlik yaklaşık 20 bin yabancı turistin gelmesinin beklendiği bildirildi. Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Marmaris Limanı'nda temmuz ayının oldukça hareketli geçeceği belirtildi. 


Marmaris Liman İşletmeciliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Thomson Celebration, ay içerisinde limana 5 kez yanaşacak. Çoğunlukla Lübnanlı turistleri taşıyan Orient Queen'in 4 kez, İspanyol turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu Zenith'in ise 3 kez rotasmı Marmaris'e çevireceği kaydedildi. 


Dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden Aida Diva 2, Horizon'ın da bir seferinde limana demir atacağı, bu seferlerle temmuz ayında 20 bin yabancı turistin ilçeyi ziyaret etmesinin beklendiği ifade edildi.Bahamalar bayraklı lüks yolcu gemisi "Silver Spirit", bu sezon Marmaris'e ikinci seferini gerçekleştirdi. Kuşadası'ndan gelen kruvaziyer, limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide değişik ülkelerden 501 yolcu ve 373 personel bulunduğu belirtildi. 


Gümrük...