19 / 04 / 2024

Marmaris'e yanaşan iki kruvaziyer turist getirdi!

Marmaris'e yanaşan iki kruvaziyer turist getirdi!

Marmaris Limanı'na aynı gün içinde yanaşan iki kruvaziyer, ilçeye yaklaşık 2 bin 500 yolcu getirdi.Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden İtalyan bandıralı "Aida Diva" ve Bahamalar bandıralı kruvaziyer "Europa" aynı gün içinde Marmaris'e geldi.



Marmaris'e yanaşan iki kruvaziyer turist getirdi. Sabah saatlerinde Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen "Aida Diva", Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına, Antalya'dan sonra rotasını ilçeye çeviren "Europa" ise limanın küçük rıhtımına yanaştırıldı. Gemilerde çoğu Alman yaklaşık 2 bin 500 yolcu ve 900 kadar personel bulunduğu belirtildi. 


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemilerden inen turistler, 23 dereceyi bulan sıcak havayı fırsat bilerek Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda oturarak soğuk içecekler içen turistler, güneşli havanın tadını çıkardı. Turistlerin bazıları çevredeki tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etmek için günlük turlara katılırken, ilçe merkezinde kalanlar ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda yoğunluğa neden oldu. Alışveriş yapan yolcuların genelde hediyelik eşya satın aldığı dikkat çekti.


Gemilerden özellikle büyüklüğü ve isminden dolayı "denizlerin pası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer "Aida Diva" vatandaşların ve ilçede tatil yapan yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Birçok kişi geminin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin grostonluk, 250 metre uzunluğundaki lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi. İlçeye bu sezon üçüncü seferini gerçekleştiren "Aida Diva"nın ilerleyen günlerde seferlerine devam etmesinin beklendiği bildirildi. 


Kruvaziyerlerden "Europa"nın Bodrum'a, "Aida Diva"nın ise Antalya'ya gitmek üzere akşam saatlerinde Marmaris'ten ayrılacağı belirtildi. 


AA


Geri Dön