20 / 04 / 2024

Mazot fiyatlarına gelen zamla ilgili Fox Haber'den dikkat çeken tespit: Zam geldiği günlerde 3 kat artıyor

Mazot fiyatlarına gelen zamla ilgili Fox Haber'den dikkat çeken tespit: Zam geldiği günlerde 3 kat artıyor

Akaryakıta gelen zamlarla ilgili ekonomistler ve Fox Haber'den ilginç bir iddia gündeme geldi. Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber'de mazot fiyatlarını uçuşa geçiren zamlarla ilgili dikkat çeken tespitlere yer verildi. İşte o haber...



Akaryakıta gelen zamlar vatandaşın başını döndürdü. Türkiye'de İETT başta olmak üzere, tüm şehirlerde toplu taşıma maliyetleri tavan yaptı. Çiftçiler traktörlerine mazot alıp tarla süremez hale geldi. Taksi şoförleri akşama kadar direksiyon sallayarak kazandıkları parayı, akşam olup arabayı teslim edecekleri zaman günün hasılatını akaryakıt istasyonunda bırakıp eve eli boş beş parasız gidiyor. Hükümet zamlar karşısında tüm sükunet ve sakinliğini koruyor. Akaryakıta gelen zamlarla ilgili FOX Ana Haber'de dikkat çeken bir habere yer verildi. Mazotun benzine nispetle neden bu kadar yükseldiğini sorgulandığı haberde, 'Mazotun rafinerilerden arzını düşük buna rağmen talebin yüksek olduğuna' dikkat çekildi.

Çiftçi, toplu taşıma, kargo, uluslararası taşımacılık, sanayi hatta enerji üretiminde kritik bir öneme sahip mazotun Türkiye'de benzine göre 6 kat daha fazla tüketildiği ortaya çıktı. Mazot ve benzine gelecek zamlar artık EPGİS tarafından duyurulmuyor. Vatandaş zammın geldiğini aracını benzin istasyonuna sürdüğünde öğreniyor. Buna göre 1-19 Mart arasında 53 milyon 298 bin litre mazot tüketilirken, benzin 6 milyon 198 bin litre tüketildi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön