19 / 04 / 2024

Mazot ve Gübre Desteği ödemeleri ne zaman yatacak? Çiftçiye 2022 Mazot Gübre desteği kaç lira?

Mazot ve Gübre Desteği ödemeleri ne zaman yatacak? Çiftçiye 2022 Mazot Gübre desteği kaç lira?

Mazot ve Gübre Desteği ödemeleri ne zaman yatırılacak çiftçi merak ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin konuya ilişkin yaptığı son açıklamada Mart 2023 olarak duyurulan Mazot ve Gübre desteği ödemelerinin 2022 yılı içerisinde ödeneceğini duyurmuştu. 



Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve tarihi öne çekilen Tarımsal Destek ödemelerine ilişkin kararın ardından üretici Mazot ve Gübre Desteği ne kadar oldu sorusuna Google’da yanıt aramaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı son açıklamasında; "Çiftçilerimize temel girdi destek ödemelerimizi öne çekerek sistemi değiştirme yoluna gittik. Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz Mart 2023 yerine, öne çekilerek 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. 2022 yılı tarımsal destekleme bütçemiz toplamda 25,8 milyar Türk Lirası iken bu miktar 2023 yılında yüzde 109 artışla 54 milyar Türk Lirasına çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ KAÇ LİRA OLDU? 

2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karara göre, 2022 ürünü buğday, çavdar, arpa, yulaf, tritikale için dekar başına 75 Türk Lirası mazot desteği, 46 Türk Lirası gübre desteği ödenecek. Bu ürünler için gübre ve mazot desteği toplamda dekar başına 121 Türk Lirası olarak ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön