25 / 04 / 2024

MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

MB'nın faiz indirimi kararı sonrasında ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını, enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu.



MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

Bloomberg'e konuşan analistler, MB'nın indirim kararında son dönemde rezervlerdeki artışın etkili olmuş olabileceğini belirterek TL'yi zor günlerin beklediğine işaret etti. SocGen CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EEMA) bölgesinde ekonomik görünümün bozulmaya başladığını, bölgedeki merkez bankaları faiz artırırken Türkiye Merkez Bankası'nın indirim kararı almasının son derece şaşırtıcı olduğunu ve bunun  Türk Lirasındaki zayıflamayı derinleştireceğini söyledi. Drimal, doların yıl sonunda 22 lira olmasını Ekim ayı enflasyonunun ise yüzde 87 civarında tepe yapmasını beklediklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön