16 / 04 / 2024

MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

MB'nın faiz indirimi kararı sonrasında ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını, enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu.



MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

Coex Partners Stratejisti Henrik Gullberg alınan kararı çılgınlık olarak ifade ederken dünyanın geri kalanının faiz yükselttiğine dikkat  çekti. Gullberg bu karardan sonra MB'sının piyasalara doğrudan ya da kamu kuruluşları üzerinden müdahale etmeye devam etmek zorunda kalacağını ifade etti.

Ekonomist Haluk Bürümcekçi ise karara ilişkin yayımladığı notta büyümede ufak bir ivme kaybı ihtimalinde faiz indirimlerinin devam edebileceğini söyledi. Uzmanlar ayrıca emtia ve enerji fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak enflasyonun3 haneli rakamlara ulaşmasını da son derece olası olduğuna dikkat çekti.

 

Bu haber dolar yatırımcısını hayal kırıklığına uğratacak! İşte detaylar!

FED tutanakları sinyal verdi: Faiz artışları sürebilir

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı! 2022 yılının ilk indirimi geldi! İşte Merkez Bankası faiz kararı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön