26 / 04 / 2024

MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

MB'nın faiz indirimi kararı sonrasında ekonomistler ve piyasa uzmanları, doların TL karşısında yeni rekorlara koşacağını, enflasyonun ise üç haneli rakamlara çıkabileceği uyarısında bulundu.



MB şoku sürüyor peki dolarda yeni zirve ne olacak?

Monex Europe Döviz Masası Başkanı Simon Harvey kararın döviz piyasasını olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Politika faizini büyümeyi desteklemek için gevşetmek TCMB’nin ana hedefinin enflasyonun normal seviyelere indirilmesi olmadığını gösteriyor. Döviz piyasası bu gelişmeyi olumlu olarak algılamayacak ve TCMB’nin diğer enflasyonla mücadele önlemlerini test edecektir” dedi.

InTouch Capital Markets Analisti Piotr Matys kararın piyasa oyuncuları tarafından büyük bir hata olarak algılanacağını ve TL üzerinde ağır bir baskı yaratacağına işaret etti.

SEB Stratejisti Per Hammarlund ise rezervlerdeki artışın bu kararın alınmasında etkili olmuş olabileceğine dikkat çekerken, enflasyonun Ekim veya Kasım'da yeniden ivme kazanmasıyla Türk lirası önünde engebeli yolların göründüğünü belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön