20 / 04 / 2024

Meclisin projesinden ağaçlar kurtuldu!

Meclisin projesinden ağaçlar kurtuldu!

Meclis'te yapılacak sosyal tesislerin projesinde son anda revizyona gidildi. 22 Ekim'de ihalesine çıkılacak TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi'nin projesinde yapılan değişiklikle, bin 240 ağaç kesilmekten kurtarıldı...




Zaman'ın haberine göre;Atatürk Orman Çiftliği yakınındaki eski Tekel binalarının yerine yapılacak sosyal tesis,  Ankara  evi mimarisinde olacak. Tesisteki mekanlar klasik Türk sanatları ile bezenerek dekore edilecek. Cephelerde çini bezemeleri, pencerelerde vitraylar yer alacak. Kongre salonu ve fuayede minyatür örnekler bulunacak. Tesiste at, tavus kuşu, kuğu, Ankara kedisi, sincap, güvercin gibi hayvanlar olacak. Kuş evleri ise ağaçlar içinde bir kule şeklinde inşa edilecek. Sosyal tesiste kafeterya, oyun, TV salonları, okuma salonları da olacak. Kongre salonunda özel toplantıların yanı sıra düğün, yemek ve benzeri etkinlikler düzenlenebilecek. Tesis içinde 1.000 kişilik 6.200 metrekarelik kongre merkezi, 9 bin metrekare eğitim ve sosyal tesis, 8 bin metrekare kapalı otopark, 800 metrekare yarı açık sosyal tesis, 3 bin metrekare kapalı spor salonu olacak.


TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, tesislerde cumbalı geleneksel Türk evleri motiflerinin kullanılacağını belirtti. Çiftçi, çevreye, doğaya ve insana saygı hassasiyetini gözeterek daha yeşil bir TBMM tesisi yapacaklarını kaydetti.


Geri Dön