26 / 04 / 2024

MEF, Maslak'ta şehrin 46'ncı üniversitesini kuracak!

MEF, Maslak'ta şehrin 46'ncı üniversitesini kuracak!

Dersaneyle başladığı eğitim yolculuğuna MEF Okulları ile devam eden Arıkanlı Holding, şimdi de üniversite kurmaya hazırlanıyor. MEF, üniversite hazırlığında. Kurum, Maslak'ta şehrin 46'ncı üniversitesini kuracak...





Dersaneyle başladığı eğitim yolculuğuna MEF Okulları ile devam eden Arıkanlı Holding, şimdi de üniversite kurmaya hazırlanıyor. Farklı eğitim modeli ile sektörü örnek olan kurum anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisedeki başarısını üniversiteye taşımayı hedefliyor. MEF markasıyla 40 yılı aşkın süredir 200 binden fazla mezun veren MEF Eğitim Kurumları, üniversiteye 2014- 2015 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini alacak. 


MASLAK'TA KURULACAK 

Maslak'ta kurulacak kampusta eğitim, hukuk, iktisadi, idari ve sosyal bilimler, sanat, tasarım ve mimarlık ile mühendislik fakültelerinin yüksekokulu yer alacak. İlk yıl yaklaşık 500 öğrenci kabul edecek üniversite, akademik kadrosunu oluşturmaya başladı. Amerika, Japonya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerden başvurular alan MEF Üniversitesi, sadece farklı eğitim modeliyle değil akademisyen kalitesiyle de iddialı. Akademisyenlerinin yüzde 50'si yabancı öğretim üyelerinden oluşacak olan üniversitenin eğitim modeli de 'sıra dışı' olarak tanımlanıyor. Öğrenciler dersle ilgili önceden bilgilendirilip, sorularını internet ortamında akademisyenlere yöneltebilecekler. Akademisyenlerin soruları gruplandırarak öğrencilerle çözüm çalışmaları yapacağı sistemde öğretim üyeleri sürekli ulaşılabilir olaçak ve bir mentor gibi davranacak. 


DERSLİKSİZ ÜNİVERSİTE 

MEF Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Arıkan, "Anaokulu, ilk, orta ve lise eğitim anlayışına getirdiğimiz yenilikler gibi MEF Üniversitesi'nde de yapacağımız farklı uygulamalarla 21. yüzyılın liderlerini yetiştireceğiz" dedi. Arıkan, "Türkiye'de ilk kez uygulanacak dersliksiz üniversite sistemiyle öğrencilerimiz dersi ders dışında, ödev ve projelerini ise derste yapacak" diye konuştu. 


Yaşar ÖZAY/ Sabah Gazetesi


Geri Dön