20 / 04 / 2024

Mega projeler hız kesmiyor!

Mega projeler hız kesmiyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mega projelerle ilgili planlanan tarihlerde hizmete girmesi için gereken talimatları verdi.



İstanbul'da mega projeler hız kesmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin vitrini" dediği İstanbul'un mega projelerinin planlanan tarihlerde hizmete girmesi için gereken talimatları verdi.


3. İstanbul Havalimanı 2023'te tamam


En büyük projesi olan 3. İstanbul Havalimanı inşaatının büyük oranda tamamlandığı ve projenin ilk etabının planlandığı gibi 2018'in şubat ayında hizmete gireceği öğrenildi.


Plan, etüt, mühendislik ve ihale süreçleri devam eden Kanal İstanbul ile Üç Katlı İstanbul Tüneli projesi çalışmalarının 2023'e kadar tamamlanacağı ifade edildi.  



3.Köprü- 3.Havalimanı- Halkalı Hızlı Tren Hattı  Ağustos'ta açılıyor


3.Havalimanı ile ilgili diğer bir proje de 3.Köprü- 3.Havalimanı- Halkalı Hızlı Tren Hattı olacak. Havalimanı da dahil söz konusu güzergaha ulaşımı kolaylaştıracak olan projenin yatırım maliyeti yaklaşık 4.5 milyar TL. Söz konusu tren hattının önümüzdeki yıl ağustos ayında hizmete girmesi öngörülüyor.


3.katlı İstanbul Tüneli


Tünel, TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek. Yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlandıktan sonra 5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen tünelin kullanıma geçmesiyle Avrupa yakasında İncirli'den Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak. Projenin mühendislik ve etüt ihalelerini kazanan firmanın önümüzdeki günlerde sondaj çalışmalarına başlaması bekleniyor. Projenin yaklaşık 1 yıl içine tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulması planlanıyor.


Çılgın proje: Kanal İstanbul


Güzergah belirleme sürecinde son aşamasına gelinen proje kapsamında oluşturulacak ve Marmara ile Karadeniz’i 2.kere bileştirecek olan kanalın uzunluğunun 43 kilometre, genişliğinin yüzeyde 500 metre, derinliğinin ise 25 metre olması planlanıyor. 


Sabiha Gökçen metrosu 2020’de tamam


Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşacak metro hattının da 2020 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Havalimanı ile Kurtköy arasında hizmet verecek 6 kilometrelik metro hattı Kadıköy ve Üsküdar'dan başlayan metro hatlarını birbirine entegre edecek. Hat 3 duraklı yeni olacak. Yüksek Hızlı Tren hattının da devreye girmesiyle bu bölge bir aktarma merkezi haline gelecek.


İstanbul Türkiye’nin vitrini


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un fethinin 564. Yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, dünyanın yeniden yapılanma sancıları çektiğini belirtmiş ve Türkiye'nin vitrini olan İstanbul'a bu süreçte önemli görev düştüğünü ifade ederek şöyle konuşmuştu: "Şu bir gerçektir;  Ankara  Türkiye'nin başkentiyken,  İzmir  Ege'nin incisiyken, Antalya ve Muğla gibi şehirlerimiz turizm markalarıyken, İstanbul her anlamda ülkemizin vitrinidir. İstanbul, Türkiye'nin özetidir. Türkiye'nin 80 vilayetinin tamamının da İstanbul ile insani ve fiziki bağlantısı vardır. Bu şehrin altyapısını, üst yapısını ne kadar güçlendirir, içinde yaşayanların hayat kalitesini ne kadar yükseltirsek İstanbul da kendi üzerine düşen görevleri o derece rahat yerine getirecektir...”



Akşam 


Geri Dön