18 / 04 / 2024

Mehmet Eriş: Depreme hazırlık bilimin ışığında, ulusal politika ile yapılmalı! 

Mehmet Eriş: Depreme hazırlık bilimin ışığında, ulusal politika ile yapılmalı! 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, yerel yönetim olarak deprem hazırlığı eğitimi ve sağlıklı yapı stokunun oluşturulması için kentteki meslek odalarıyla çalıştıklarını belirtti...



Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Deprem ve Ödemiş” konulu söyleşide konuşma yaptı. Mehmet Eriş, "Belediye olarak araştırmaları istiyoruz. Ama bir bütün olarak çalışmaya ihtiyaç var. Belediyenin keyfine kalmamalı bu iş" diye konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Mehmet Eriş, depreme hazırlığın bilimin ışığında bir ulusal politika ile değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Yerel yönetim olarak hem deprem hazırlığı eğitimi hem de sağlıklı yapı stoku için kentteki meslek odalarıyla da el ele olduklarını da açıkladı. 

Eriş, “Ödemiş’te 2000 yılında yine 16 mahallede jeolojik çalışmalar yapıldı. Ama köylerimizde hiç yok. Belediye olarak araştırmaları istiyoruz. Ama bir bütün olarak çalışmaya ihtiyaç var. Belediyenin keyfine kalmamalı bu iş. Yurt genelinde zorunluluk anlamında çalışmalar yapılmalı. Devlet politikalarıyla bu sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Tunç Soyer: Deprem master planı için destek vermeye hazırız!


Geri Dön