23 / 04 / 2024

Mehmet Hacıkamiloğlu: Yurtdışında şirket almak için doğru zaman değil!

Mehmet Hacıkamiloğlu: Yurtdışında şirket almak için doğru zaman değil!

Mehmet Hacıkamiloğlu, Çimsa'nın yurtdışı yatırım planları ile ilgili olarak şu anda gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik ve siyasi durumun yatırım için doğru zamanlamaya işaret etmediğini belirtti...



ÇİMSA Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, çimento sektöründe bu yıl yüzde 11 civarı gerçekleşmesi beklenen büyümenin 2014'te düşeceğini açıkladı. 


Sabancı Holding'in çimento alanındaki iştiraki olan Çimsa'nın değerlendirme toplantısında konuşan Hacıkamiloğlu, "2013'te kentsel dönüşüm, büyük altyapı ve üstyapı projeleri çimento tüketiminde artış sağladı. Özellikle ilk çeyrekte uygun mevsim koşullarıyla çok yüksek büyüme yakalandı. Eylül itibarıyla yüzde 11 olan sektör büyümesinin 2013 tamamında da buna paralel olmasını bekliyoruz. Ancak 2014'te Türkiye ekonomisinde büyüme yavaşlayacak. 2013'teki baz etkisi de dikkate alındığında büyüme yüzde 5-6 seviyesinde gerçekleşebilir." Çift haneli büyüyecek Hacıkamiloğlu, 2014'te Çimsa özelinde beyaz çimento gibi özel ve kâr marjı daha yüksek ürünlere yönelmenin yanı sıra; ABD başta olmak üzere alternatif pazarlara daha fazla ağırlık vererek sektörün üzerinde, çift basamaklı bir büyüme hedeflediklerini söyledi. Mehmet Hacıkamiloğlu, Çimsa'nın yurtdışı yatırım planları ile ilgili olarak şu anda gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik ve siyasi durumun yatırım için doğru zamanlamaya işaret etmediğini belirtti. 

Hacıkamiloğlu, şunları söyledi: "Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu hedefimizdeki bölgeler. Ancak Balkanlar ekonomik olarak çökmüş durumda. İtalya ve Yunanistan'da işler düzelirse bölgedeki diğer ülkelere de iyileşme yansıyacak.Böyle bir işaret görmüyoruz. Dolayısıyla zamanlama açısından çok doğru bulmuyoruz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya baktığımızda Mısır, Libya, Suriye gibi ülkelerde politik istikrarsızlık tavan yapmış durumda. Bölgedeki politik istikrarsızlıklar da bizi ağırdan almaya yöneltiyor."


Vatan Gazetesi 


Geri Dön