19 / 03 / 2024

Mehmet Okay: Ant Çevre Teknolojileri firması ile çevre teknolojilerine yoğunlaştık!

Mehmet Okay: Ant Çevre Teknolojileri firması ile çevre teknolojilerine yoğunlaştık!

Mehmet Okay Ant Yapi EQ dergisi 58. sayısı için önsöz hazırladı. Okay bu kez yazısında çevreden bahsederek, kurdukları Ant Çevre firması ile ilgili bilgi verdi.



Mehmet Okay Ant Yapi EQ dergisi 58. sayısı için önsöz hazırladı. Okay bu kez yazısında çevreden bahsederek, kurdukları Ant Çevre firması ile ilgil ibilgi verdi. İşte Mehmet Okay'ın yazısı;


Hepimizin önceki nesillerden emanet aldığımız bu dünyayı daha fazla kirletmeden, en azından aldığımız gibi yeni nesillere teslim etmemiz gerekiyor.

 

Ant Yapı olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyor, enerjiyi verimli kullanmadan, su kaynaklarını ekonomik kullanmaya kadar birçok konuyu içeren yeşil bina sertifikaları alarak, çevreye daha duyarlı, ekonomik ve sürdürülebilir projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız tüm projeler ağaçsız kurak alanlar olmasına rağmen tüm projelerimizde binlerce bitki ve ağaç dikerek zengin peyzajlı çevreler geliştirdik.

 

Konunun önemini kavrayıp daha başka neler yapabiliriz diye düşününce ANT ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ firmasını kurarak; gerek yurt içinde gerek yurt dışında evsel ve endüstriyel atıkları temizleme-yok etme ile temiz su teknolojileri konularına yoğunlaştık,

benzer konularda çevre adına faydalı birçok projede faaliyette bulunmaktayız.

 

Tüm toplumun ve sektörlerin konunun önemini kavrayıp bu yönde çaba harcaması için kamuoyunun devamlı uyarılıp bilgilendirilmesi dışında çevre teknolojilerini kullanmanın getireceği ek maliyetlerin bir takım teşvikler ile desteklenmesinin şart olduğunu düşünüyoruz.

 

EQ dergimizin bu sayısında konu hakkında hem uzmanların görüşleri hem de Ant Çevre firmamızın faaliyetleri hakkında bilgi verdik.


"Son ağaç kesildiğinde, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak"

Meşhur Kızılderili atasözünü hatırlatırken..

 

İçinde bulunduğumuz bahar aylarının bol yağışlı, topraklarımızın daha verimli, havalarımızın da tertemiz olduğu bir dünya diliyoruz.


Mehmet Okay

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı



Geri Dön