25 / 04 / 2024

Mehmet Okay'dan 'ülkemize sahip çıkalım' mesajı!

Mehmet Okay'dan 'ülkemize sahip çıkalım' mesajı!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ İnsan ve Yaşam Dergisi'ndeki yazısında 15 Temmuz darbe girişimini yorumladı. İşte Mehmet Okay'ın o yazısı..




ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ İnsan ve Yaşam Dergisi'ndeki yazısında 15 Temmuz darbe girişimini yorumladı. İşte Mehmet Okay'ın o yazısı..


Doğduğumuzdan beri neler yaşadık neler, müthiş bir varoluş mücadelesi sürdürüyoruz… Bu güzel ülkede yaşamanın, bu ülkenin ekmeğini yemenin bedeli de bu olsa gerek! Atalarımız da çok çekmiş, 1071’de girdiğimiz Anadolu topraklarındaki hayatta kalma mücadelesi hiç bitmemiş… Dünya harikası bu coğrafyada tutunmak için çok bedel ödenmiş ve hâlâ ödemeye devam ediyoruz… Ülkemiz üzerinde birçok kirli oyunlar oynanmış, hâlâ da oynanmaya devam ediyor… Bulunduğumuz topraklardaki güzel insan mozaiğini bozmamak, herkese eşit hak, hukuk ve adalet sağlamak için ne kadar uğraş verilse de birtakım karanlık güçler birlik ve beraberliğimizi bozmak için ellerinden geleni artlarına koymamışlar… Yüzyıllardır verilen bu büyük mücadelede galip gelmenin, ayakta kalmanın tek yolu güçlü devlet olmaktan geçtiği, yadsınmaz bir gerçek. Bazen akıllardan geçtiği gibi, her nereye gidersek gidelim orada hep yabancı kalacağımız dolayısı ile hep vatan hasreti çekeceğimiz de ayrı bir gerçek! Asıl gerçek; sahip ve egemen olduğunuz vatan toprağı ve de bu topraklar üzerinde dili, dini, ırkı her ne olursa olsun tek bayrak altında birlik içinde hür yaşamak. Bu uğurda atalarımızın yaptığı gibi, tuzaklara düşmeden, yılmadan, yorulmadan bir an bile tereddüde düşmeden mücadeleye devam edip topraklarımızda özgür ve bağımsız yaşamak ülküsünden vazgeçemeyiz… Bu vatan büyük mücadeleler sonucu bize atalarımızdan miras kaldı. Bizlere düşen, bu büyük emaneti yeni nesillere, ecdadımızın bize bıraktığı gibi, sağlam ve güçlü bir şekilde teslim etmek... Başka yolu yok! Esaret altında yaşayamayız, çünkü genlerimizde özgürlük var, bağımsızlık var… Biz ezelden beri hür yaşamış bir neslin evlatlarıyız. Ancak eskisi gibi değil; günümüzde oyunlar çok farklı oynanıyor. Sadece silahlı güç yetmiyor! Ekonomiden siyasete, teknolojiden bilime; kısaca her alanda çok iyi olmanız gerekiyor! En önemlisi, bu tuzaklara düşmemek için çok uyanık olmak gerekiyor! Bu uğurda mücadele vermiş, şehit düşmüş, gazi olmuş tüm vatanseverlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz... Her şeyin güzel olacağı bir dünya umudumuzu yitirmeden, bu arada bazılarının Sevr hayallerini de unutmadan, yine de Atatürk’ün “yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesinden vazgeçmeden, yurtiçinde ve yurtdışında bayrağımızı en yükseklere çıkarmak için, birlik için, dostluk için, barış için her anlamda, her alanda çok çalışarak bu güzel ülke için büyük mücadelemize devam ediyoruz… Çünkü; biliyoruz ki başka Türkiye yok.


Ant Yapı EQ İnsan ve Yaşam Dergisi / Mehmet Okay 


Geri Dön