16 / 04 / 2024

Mehmet Salih Obut kimdir?

Mehmet Salih Obut kimdir?

Mehmet Salih Obut, Capricetermal Genel Müdürü oldu. Peki, Mehmet Salih Obut kimdir? Mehmet Salih Obut, ne zaman Capricetermal Genel Müdürü olarak atandı? İşte Mehmet Salih Obut ve Jetpa..



Mehmet Salih Obut kimdir?

Mehmet Salih Obut, İstanbul Bayrampaşa’daki Caprice Gold projesi ile tanınan Jetpa'nın sahibi Fadıl Akgündüz'ün yeğenidir. Mehmet Salih Obut, Fadıl Akgündüz tarafından 10 yıl için tüm imza yetkisiyle şirketin genel müdürlüğüne getirildi.


Ayrıca, şirketin tamamı 10 yıllığına diğer yeğen Nurdan Atağan'a devredildi. 


Fadıl Akgündüz & Jetpa 

"Önceleri 1998 yılında kurulan JetPA adında, otomobil pazarlama hizmeti veren bir şirkete sahipti. Müteahhitliğe girişmesiyle işlerini kısa zamanda büyüttü. Memleketi Siirt'te %100 yerli ve Türk malı otomobil üretecek bir otomobil fabrikasını inşa etme projesiyle ses getirdi. 'İmza' adını verdiği modelin tanıtım gecesi televizyonlardan canlı yayınlandı.


Ancak İmza hiç üretilmedi ve gurbetçilerden kâr payı ortaklığıyla para toplayan Akgündüz, dönemin politik karışıklığının da etkisiyle iflas etti ve paraları geri ödeyemedi. Geride kaba inşaatı bitmemiş bir fabrika bırakan Akgündüz, 2003'te yargılanmaya başlandı. Müebbet hapis cezası istenen Akgündüz, 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 150 bin TL kefaletle serbest kaldı. 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Akgündüz, hakkında tutuklama kararı çıkınca yurtdışına kaçtı. 2002’de bağımsız milletvekili seçilince Siirt'e geldi. Yüksek Seçim Kurulu'nun Siirt seçimlerini iptal etmesiyle milletvekilliği ve dokunulmazlığı düştü ve tutuklandı, 15 ay sonra kefaletle serbest kaldı. Siirt'te yenilenen seçimden sonra başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan milletvekili seçildi.


Akgündüz'ün davası 2008'de zaman aşımından ötürü düştü. Siirtspor'un başkanlığını yaptığı geçmiş dönemde Sergen Yalçın, Tanju Çolak ve Alpay Özalan transferleriyle adını duyuran Akgündüz, 22 Mayıs 2009 tarihinde tekrar Siirtspor'un başkanlığına seçildi."



Mehmet Salih Obut Capricetermal Genel Müdürü oldu!




Geri Dön