19 / 04 / 2024

Mehmet Tevfik Göksu'dan öğretmenlere Yeni Esenler tavsiyesi!

Mehmet Tevfik Göksu'dan öğretmenlere Yeni Esenler tavsiyesi!

İlçede göreve yeni başlayan öğretmenlerle bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu öğretmenlere, "Esenler ile ilgili bildiklerinizi unutun. 'Yeni Esenler' algısıyla görevinizi sürdürün" tavsiyesinde bulundu.



Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede göreve yeni başlayan öğretmenlerle yemekli toplantıda bir araya geldi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Başkan Göksu'nun yanı sıra; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.


Size emanet


Programda ilk konuşmayı yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, göreve yeni başlayan öğretmenlere başarılar dileyerek, "Öğretmenler, anne - babaların evlatlarını emanet ettiği yegâne insanlardır. O emanetleri siz koruyacaksınız" dedi.


'Yeni Esenler' algısıyla çalışın


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'deki gelişime dikkat çekerek ilçede göreve yeni başlayacak öğretmenlere, "Esenler ile ilgili bildiklerinizi unutun. 'Yeni Esenler' algısıyla görevinizi sürdürün" tavsiyesinde bulundu. Esenler'in İstanbul'un en genç nüfusuna sahip ilçesi olduğunu hatırlatan Göksu, "Esenler'de doğurganlık oranı çok yüksek. Geleneklerinden kopmayan ama moderniteyi de yaşayan bir ilçedesiniz" diye konuştu.


5 yılda 100 trilyon


Esenler'in son 5 yılda eğitimde atağa kalktığını belirten Göksu, "İstanbul'da eğitime yapılan yatırımların en fazla olduğu ilçelerden birindesiniz. 4 - 5 yılda eğitime yaptığımız yatırımlar 100 trilyonun üzerinde" dedi. Göksu öğretmenlere, "İsmi anıldığında saygı duyulan öğretmen olmak istiyorsanız mesleğinizi sevmeniz ve işinizi rüyanızda görmeniz gerekir" dedi.


Sevgi mesleği


Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, öğretmenliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu kaydederek, "Zengin olmak için öğretmenlik mesleği yapılmaz. Bu meslek parayla ölçülmez. Öğretmenlik sevgi mesleğidir" dedi. Ünal konuşmasının sonunda öğretmenlere, yapacakları her davranışın öğrencilere örnek olacağını hatırlatarak, "Onlara devlet, millet bilincini, helâli, haramı öğretin" dedi.


Esenler Belediyesi


Geri Dön