20 / 04 / 2024

Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?

Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?

Vatandaşların kullanımına açılan, parsel hakkında bilgiye sahip olma uygulaması ile "parsel sorgulama" linki ile istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor.Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?



Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulaması ile "parsel sorgulama" linki ile istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor. Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) uygulamasına giriş işlemleri http://cbs.tkgm.gov.tr/login.aspx adresinden yapılıyor.


MEGSİS;  sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan .cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek kurum imkanları ile hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.


Mekansal gayrimenkul sistemi ile parselin konumunu, tapu alanını, niteliğini ve pafta bilgisini görerek parsel hakkında gerekli bilgilere sahip olunabiliyor. Aynı zamanda maliki olduğunuz parsel ile ilgili her türlü bilgiye de e-Devlet üzerinden ulaşma imkanı bulunabiliyor. 


MEGSİS kapsamında yapılan çalışmalar 3 ana başlık altında toplanmaktadır;


* Web tabanlı uygulama yazılımı,

* Uluslararası standartlarda harita servisleri, 

* E-Devlet servisleri.



MEGSİS nedir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 




Geri Dön