18 / 04 / 2024

Mekonsan A.Ş Hollywood starlarına malikane yapacak!

Mekonsan A.Ş Hollywood starlarına malikane yapacak!

Mekonsan A.Ş, Kundu bölgesinde İspanyol şarkıcı Julio Iglesias ile birlikte Hollywood starlarına yönelik malikâne inşa edecek



Belinda ve Öztürk şirketlerinin bir araya gelmesiyle kurulan Mekonsan AŞ, Antalya Konyaaltı'nda inşaatı devam eden 'Waterfall Residence' projesinden sonra iki yeni projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. 'Waterfall Residence' projesinin 31 Ekim'de tamamlanmasıyla Faselis'te 782 köy evi yapacak olan firma, ardından da Kundu bölgesinde İspanyol şarkıcı Julio Iglesias ile birlikte Hollywood starlarına yönelik malikâne inşa edecek.

Mekonsan Genel Müdürü Murat Öztürk, Faselis'te yılın sonunda 'Köy Evleri' Projesini hayata geçireceklerini kaydetti. 570 dönüm arazi üzerine 782 köy evi yapacaklarını dile getiren Öztürk, projeyi 2012 yılında tamamlayacaklarım bildirdi. Projenin toplam 36 milyon 500 bin Euro'ya mal olacağını söyleyen Öztürk, "Köy Evleri'ni Faselis'te 570 dönüm arazi üzerine yapıyoruz. Evler 2+1,3 + 1, 4+1 olmak üzere 782 tane. Her köy evi deniz manzaralı olacak ve bu evler sayesinde Anadolu'yu canlandıracağız" dedi.
Köy evlerine şimdiden yoğun ilgi gösterildiğini bildiren Öztürk, "İranlı ve İsviçreli bir grup projeye şimdiden yoğun ilgi gösteriyor. Henüz satmaya başlamadık. Bu proje ile Antalyalılara da hitap etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Malikaneler "Iglesias" adıyla satışa sunulacak

Antalya'nın Kundu bölgesinde 120 adet malikaneden oluşan Hollyvvood City adında bir projelerinin olduğunu da aktaran Öztürk, bu projeye 2012 yılında başlayacaklarını dile getirdi. Organizatör Ahmet San aracılıyla dünya starlarıyla görüşmeler yaptıklarını aktaran Öztürk, şunları söyledi: "Her malikâne bin 124 metrekare çapında olacak. Toplam 65 milyon dolara mal olacak projeyle ilgili dünya starlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Ünlü şarkıcı Julio Iglesias'in adıyla pazarlayacağız. Asıl amacımız dünya starlarını Antalya'ya çekebilmek. Julio Iglesias'tan aldığımız bilgilere göre, Hollyvvood starları projeye sıcak bakıyor. İlk etapta 5 yıldızın malikâne alabileceği bilgisini verdi."

Ruslar ve İranlılardan yoğun ilgi var

Otel konforundaki akıllı evlere en fazla ilgiyi Ruslar ve İranlıların ilgi gösterdiğini kaydeden Mustafa Öztürk, "Yabancıların yoğun olarak mülk edindiği Antalya'da gelir seviyesi yüksek olan müşterilere yönelik proje neredeyse yok. Bu nedenle böyle bir projeyi Antalya'da hayata geçirmek istedik. Projeye başlarken Moskova, Baku ve Sibirya'da Ar-Ge çalışması yaparak talepleri ölçtük. Rusya'daki gayrimenkul pazarlaması yapan iş ortaklarımızla görüş alışverişi yapmak için projenin taslağını web sitemize koymuştuk. Geçen ay bin 120 kişi internet sitemize girerek projeyi inceledi. Tıklamaların yüzde 45'i Moskova'dan, yüzde 24'ü Bakü'den. Bu da Rusların talebinin hangi boyutta olduğunu açıkça gösteriyor" diye konuştu. Rusların Antalya'daki gayrimenkul projelerine ilgilerinin artarak devam ettiğine işaret eden Öztürk, "Vizelerin kaldırılması halinde Rusların alımları daha da artacak. Ruslar, Antalya gayrimenkul sektöründe etkin hale gelecek" dedi.
Dünya/Duygu ŞAHİN


Geri Dön