26 / 04 / 2024

Melikgazi İş Bulma Merkezi inşaat çalışanlarının hizmetinde!

Melikgazi İş Bulma Merkezi inşaat çalışanlarının hizmetinde!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tacettin Veli Mahallesi’nde yer alan Melikgazi Eğitim ve İş Bulma Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tacettin Veli Mahallesi’nde yer alan Melikgazi Eğitim ve İş Bulma Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Amacımız sizlerin eğitimli olmanız ve sertifika almanız. Melikgazi Belediyesi olarak inşaat işlerinde çalışanların her zaman yanlarında olduklarını, destek sağladıklarını ve inşaatlarda günlük yevmiye ile çalışanlar için tesis tahsis ettiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Avrupa Birliğine girme sürecinde belgesi olmayan, sertifikası olmayan iş bulamayacaklar için biz bunun önüne geçmek için, bu tesisi açtık. 3 yıldır da hizmet veriyoruz. Melikgazi Belediyesi Eğitim ve İş Bulma Merkezi’nde bir ilk yaşandı ve mesleki yeterlilik sınavı ilk defa Kayseri’de bu merkezimizde yapıldı. Antalya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat illerinden mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenler artık Melikgazi Eğitim ve İş bulma Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan sınav sonucunda bu belgeyi almaya hak kazanacaklar. Bugünde seramik karo kaplama ve inşaat boyacılığı mesleki yeterlilik sınavına katılarak ustalarımıza başarılar diledik.Ülkemizde ve şehrimizde hızla gelişen inşaat sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda merkezimiz inşaat alanında 40 farklı alanda eğitim vermektedir.Ustalarımız burudan aldıkları belgeler ile uluslararası mesleki yeterlilik belgesini alarak uluslararası düzeyde kabul gören ve iş bulabilen ustalar konumuna gelmektedirler.” dedi.

Hem eğitim alıyor,hem de kolaylıkla iş bulabiliyorlar

İnşaat Çalışanları Dernek Başkanı Abdullah Gülbahar yaptığı açıklama “Melikgazi Belediyesi Türkiye’de ilk’leri başaran bir belediye. Belediyemizin 3 yıl önce açmış olduğu bu tesis sayesinde artık inşaat işlerinde çalışan ustalarımız burada hem sıcak çayını içiyor, hem eğitim alıyor,hem de kolaylıkla iş bulabiliyor. Merkezimizin en önemli özelliği çok kısa bir süre önce açılmasına rağmen merkezimiz artık uluslararası mesleki yeterlilik belgesi verebilecek konumuna gelmiştir.Bu önemli başarıyı elde etmemizde en büyük pay elbette bizlere her zaman desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a ve ekibine aittir.İnanıyorum ki, Melikgazi Eğitim ve İş Bulma Merkezi çok kısa bir süre sonra değil iç Anadolu’nun,tüm Türkiye’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren ustalara mesleki yeterlilik belgesi veren bir merkez olacaktır.”dedi.



Deniz Postası Gazetesi


Haber Vizyon Kent Haber'de şu şekilde yer aldı;


Melikgazi Belediye Başkam Memduh Büyükkılıç, Tacettin Veli Mahallesi'nde yer alan Melikgazi Eğitim ve İş Bulma Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Melikgazi Belediyesi olarak inşaat işlerinde çalışanların her zaman yanlarında olduklarım, destek sağladıklarını ve inşaatlarda günlük yevmiye ile çalışanlar için tesis tahsis ettiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Avrupa Birliği'ne girme sürecinde belgesi olmayan, sertifikası olmayan iş bulamayacaklar için biz bunun önüne geçmek için, bu tesisi açtık. 3 yıldır da hizmet veriyoruz. Melikgazi Belediyesi Eğitim ve İş Bulma Merkezi'nde bir ilk yaşandı ve mesleki yeterlilik sınavı ilk defa Kayseri'de bu merkezimizde yapıldı. Antalya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat illerinden mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenler artık Melikgazi Eğitim ve İş bulma Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan sınav sonucunda bu belgeyi almaya hak kazanacaklar. Bugünde seramik karo kaplama ve inşaat boyacılığı mesleki yeterlilik sınavına katılarak ustalarımıza başarılar diledik.Ülkemizde ve şehrimizde hızla gelişen inşaat sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda merkezimiz inşaat alamnda 40 farklı alanda eğitim vermektedir.Ustalarımız buradan aldıkları belgeler ile uluslararası mesleki yeterlilik belgesini alarak uluslararası düzeyde kabul gören ve iş bulabilen ustalar konumuna gelmektedirler" dedi.


Vizyon Kent Haber


Geri Dön