28 / 03 / 2024

Memur ve emekli maaşı zammında geri sayım! Ek artış geliyor

Memur ve emekli maaşı zammında geri sayım! Ek artış geliyor

Milyonlarca memur ve emekli için Ocak ayında yapılacak zam oranın netleşiyor. Bu yıl enflasyon zammının yanında, asgari ücrete yapılan ara zam ve emekliler için gerçekleşen taban maaş artışından sonra ek zamla ilgili büyük beklenti oluştu. İşte 2023 emekli ve memura ek zamla ilgili haberin detayları



Milyonlarca memur ve emeklin gözü yeni yılda alacağı zamlara çevrildi. Memur ve memur emeklisi için yılın ilk 6 ayı baz alınarak açıklanan zam oranı yüzde 41,69, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 42,35 zam gelmişti. Enflasyon artışlarının yanında ek zam beklentisi de yükseldi. Enflasyon artışının dışında hem taban maaş artışları hem de ek zam formülleri de konuşuluyor.

KİM NE ALACAK?
SSK ve Bağ-Kur emeklileri son 6 aylık enflasyon oranında artış almaktalar. Buna göre Ocak ayında belli olacak 6 aylık enflasyon oranı kaç çıkarsa SSK ev Bağ-Kur emeklileri o oranda artış alabilecek. Ancak son iki dönemdir taban maaşlara da zam geliyor. Ocak'ta 1.500 TL olan taban maaş önce 2.500 TL'ye Temmuz ayında ise 3.500 TL'ye yükseltilmişti. Şimdi taban maaşların yeniden belirlenmesi gündeme geldi. Hatta bu noktada asgari ücrete yakın bir rakam da konuşuluyor. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşmeye göre artış alıyor. Buna göre 2023 toplu sözleşme artışları yüzde 8+6 olarak belirlendi. Bu durumda Ocak ayında memurlar ve memur emeklileri yüzde 8 oranında toplu sözleşme artışı alacaklar. Buna ilaveten oluşacak 6 aylık enflasyona göre de fark alacaklar. Aynen SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde olduğu gibi memurlar ve memur emeklileri için de yüzde 8'lik toplu sözleşme oranının artırılması gündemde. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları görüşmede enflasyon farkına ilave bir iyileştirme talebini ilettiklerini duyurmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön