25 / 04 / 2024

Memur ve memur emeklisi maaşları kaç lira olacak? Memur maaşlarına Ocak'ta ne kadar zam gelecek? O rakam hesaplandı! 

Memur ve memur emeklisi maaşları kaç lira olacak? Memur maaşlarına Ocak'ta ne kadar zam gelecek? O rakam hesaplandı! 

Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verileri ile memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı netleşecek. Peki en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Memur 2023 zammı ne kadar olacak? Memur maaşına ne kadar zam gelecek? İşte memur maaşı ile ilgili merak edilen son dakika detayları...



MEMUR VE EMEKLİ MEMUR MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK? 

2023'ün ilk 6 ayı için memur ve memur emeklileri sözleşmeden kaynaklanan yüzde 8’lik zammı hak etti. Bu zammın daha da yükselmesi için enflasyon rakamları önem arz ediyor. 2022 yılının son 6 ayında yüzde 8’i geçen enflasyon olursa, memur maaşlarına bu enflasyon farkı da ilave edilecek. 

Hürriyet'in aktardığına göre; en düşük memur maaşı 2022 Temmuz'da yüzde 41,69 oranında zam yapılarak 9 bin 707 TL'ye yükseltilmişti. 

Memur ve memur emeklilerinin sözleşmeden dolayı hak ettiği 2023 yılı ilk 6 ayı için zam oranı yüzde 8 şeklinde belirlendi. 2022'nin son 6 ayında enflasyon oranı yüzde 8'i geçmezse, memur ve memur emeklileri maaşlarına yüzde 8 zam yapılacak. Geçerse de oluşan fark eklenerek zam oranı belirlenecek. 

Memur ve memur emeklisi maaşları kaç lira olacak? Memur maaşlarına Ocak ta ne kadar zam gelecek? O rakam hesaplandı!  

En düşük memur maaşı 9 bin 707 Türk Lirası'na yükselecekken, bunun üzerine yüzde 8 fark eklenirse de 776,5 liralık maaş farkı oluşuyor. Enflasyon yüzde 8'i geçmezse en düşük memur maaşı 10 bin 483 Türk Lirası olacak. 

ENFLASYON FARKI NE KADAR? 

Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. Memur ve memur emeklileri için 3 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 7,08 olarak gerçekleşti.  Bundan sonraki Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı da kesinleşecek.

Emekli promosyonunda rekor üstüne rekor kıran bankalar dur durak bilmiyor! Akbank, İŞ, Garanti peş peşe duyurdu...

Milyonlarca emekliyi ve çalışanı ilgilendiriyor! En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenecek mi? 

Emeklilerin uykularını kaçıracak rakamlar tek tek hesaplanıyor! En düşük maaşını duyanın ağzı açık kalıyor! Acil bakın! 


Geri Dön