25 / 04 / 2024

Memurlara 3600 ek gösterge sonrası maaşlarda artış güncellendi! Hükümetten flaş adım

Memurlara 3600 ek gösterge sonrası maaşlarda artış güncellendi! Hükümetten flaş adım

Hükümetin polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenleri kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesi açıklamasından sonra maaşların nasıl hesaplanacağı belli oldu. Memur-Sen, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya geldi. Düzenlemedeki eksiklikler masaya yatırıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz 6 Haziran'da 3600 ek gösterge düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Erdoğan, yardımcı hizmetler sınıfındakiler de dahil, 5,3 milyon kamu görevlisinin tamamının 2023'ten itibaren düzenlemeden yararlanacağını ifade etti.

Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte birinci dereceye gelmiş olma şartıyla tüm meslek gruplarındaki hak sahipleri hemen 3600 ek göstergeye yükseltilecek. Bunun yanında genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3600’den 4400’e, şube müdürü ve ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin ek göstergeleri de 2200’den 3000’e çıkartılacak.

Emekli memurlar ile aktif memurlar arasındaki maaş farkı fazla.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön