20 / 04 / 2024

Menderes Devlet Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Menderes Devlet Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Yapımına 2016 yılında başlanan Menderes Devlet Hastanesi inşaatının durma sebebine ve ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, yapımına 2016 yılında başlanan Menderes Devlet Hastanesi inşaatının durma sebebine ve ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Oktay, ''Yapımına 2016 yılında başlanan, 2018 yılında tamamlanması vaadedilen 75 yataklı Menderes Devlet Hastanesi’nin inşaatı durmuş ve bir yıldan fazladır hiçbir çalışma yapılmayan ilçe halkının 50 yıllık hayali olan hastane çürümeye mahkûm edilmiştir. İnşaatın durmasıyla ilgili; yapım ihalesini kazanan şirketin iflasının ardından ikinci şirketin de dolar artışı nedeniyle işten çekildiği bilgisi vardır.

Menderes Devlet Hastanesi, seçim vaatleri arasında yer alan geçen dönem Menderes Belediye Başkanı olan AKPTi Bülent Soylu’nun konuya dair yaptığı “Yaptırmış olduğumuz anketlerde vatandaşlarımızın yüzde 85’inin en büyük hayali, Menderes’e devlet hastanesinin kazandınlmasıydı. Menderes’te doğmuş büyümüş biri olarak benim de en büyük hayalim ilçemizin en büyük eksiklerinden olan devlet hastanesinin yapılmasıydı. İhale süreci 500 gün olan hastanemizin inşaatı 2017 sonu itibari ile bitmiş olacak. 2018 yılının ilk çeyreğinde de Menderesli hemşehrilerime hizmet vermeye başlayacak” açıklamaları Mendereslilerin hafızasındadır. Öte yandan AKP’nin MKYK Üyeleri, Milletvekilleri 75 yataklı Menderes Devlet Hastanesi’nin inşaatını ziyaret etmiş, Menderesli vatandaşlarımıza hastanenin 2018’de açılacağını vaat etmiştir. 2018’de faaliyete geçmesi beklenen hastanenin, 2019 Temmuz’unda yarım kalmış ve çürümeye terk edilmiş bir inşaat alanı olarak Mendereslilere bırakıldığı görülmektedir.'' diye konuştu.

Menderes Devlet Hastanesi nin inşaatında son durum ne?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1 - Yapımına 2016 yılında başlanan, 2018 yılında tamamlanması vaadedilen 75 yataklı Menderes Devlet Hastanesi’nin inşaatı neden durmuş, neden bir yıldan fazladır hiçbir çalışma yapılmayarak çürümeye mahkûm edilmiştir?
2 - İlçenin 50 yıllık hayali olan ve vatandaşlara sözünü verdiğiniz Menderes Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanarak faaliyete başlayacaktır?
 


Geri Dön