28 / 03 / 2024

Menderes Türel Antalya için 359 projesini açıkladı!

Menderes Türel Antalya için 359 projesini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya'yı yarınlara taşıyacak, aralarında metro, safari parkı, Konyaaltı Marina, Tünektepe, Kültür Vadisi, Kruvaziyer Limanı, akıllı kent ve Millet Bahçesi projelerinin de yer aldığı 359 projeyi açıkladı. 



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Cam Piramit'te düzenlenen "Antalya için aşkla yola devam" toplantısında Antalya'yı yarınlara taşıyacak, aralarında metro, safari parkı, Konyaaltı Marina, Tünektepe, Kültür Vadisi, Kruvaziyer Limanı, akıllı kent ve Millet Bahçesi projelerinin de yer aldığı 359 projeyi açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 20 milyar lira yatırım bedelli ve 70 bin kişiye istihdam sağlayacak projelerini tanıtan Türel, "Bu kalabalık 31 Mart’ta yine Antalya'nın kazanacağını gösteriyor." diye konuştu. 

Eşi Ebru Türel ve çocuklarıyla el ele salona giren Türel, Antalya aşkı için 14 Şubat Sevgililer Günü'nde lansman toplantısını yaptıklarını açıkladı.  Beş yıl önce ne söz verdiyse hepsini yerine getirdiğini, gece gündüz çalışarak yatırım rekorları kırdıklarını ifade eden Türel, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın her bir köşesine hizmet götürdüklerinin altını çizdi. Türel, 2019-2024 yıllarında gerçekleştirecekleri 20 milyar lira yatırım bedelli 359 proje ile 70 bin kişiye iş kapısı olacağını söyledi. 

Antalyalıların, Lara Kundu Metro Hattı ile güvenli, rahat ve konforlu bir ulaşım imkanına sahip olacaklarını söyleyen Türel, 0 bin öğrenciye ulaşan eğitim bursu desteğini 30 bin öğrenciye çıkaracaklarının altını çizdi. 

Konyaaltı Lara hattına metro

Turizme yönelik yeni cazibe alanları oluşturacaklarını söyleyen Türel, şu ifadeleri kullandı:

"23 kilometre Konyaaltı Lara hattına metro getiriyoruz. Yukarıda günlük yaşam devam edecek, aşağıda yoğun bir şekilde metro inşatı yapılıyor olacak. Antalya Film Platosu ve Tematik Park Projesi ile turizmin 12 aya yayılmasını planlıyoruz. Proje 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Hemen yan tarafına Safari Parkı yapıyoruz. Tünektepe Projesi, Antalya ziyaretçileri için yepyeni bir merkez olacak. 487 yat kapasiteli Konyaaltı Marina Projesi'ni hayata geçiriyoruz."

Bataklık haldeki Boğaçay'ı temizleyerek, eşsiz bir yaşam merkezi haline getirdiklerini söyleyen Türel, bunun ikinci ve üçüncü etaplarını tamamlayacaklarının altını çizdi. Türel, 420 yat kapasiteli Kruvaziyer Limanı'nı hayata geçireceklerini kaydetti. 

Önem verdiği projelerinden birinin de Antalya Millet Bahçesi olduğunu söyleyen Türel, Falez ile Antalyaspor Kavşakları arasındaki araç yolunu yerin altına alarak alanı büyüttüklerini, Meltem Mahallesi'ni denize yakınlaştırdıklarını anlattı. 

Akıllı kent Antalya

Yeni yol ve kavşak düzenlemelerini yapacaklarını söyleyen Türel, kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Akıllı kent için tarihi adımlara imza attıklarını söyleyen Türel, "Antalya'da akıllı kent kuruyoruz. Antalya'yı adım adım hızlı yaşanan bir teknoloji ile donatmayı planlıyoruz. Yarının Antalyasını kuruyoruz. Projeleri gerçekleştirmek için gün sayıyoruz. Hayallerimizi süsleyen Antalya'yı inşa ediyoruz. İki sözüm var, Antalya dünyanın en gözde şehri olacak, huzur, barış, istikrar hiç bozulmayacak." dedi.

Türel, toplantıda ilçelere yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. 
 


Geri Dön