19 / 04 / 2024

Menemen Plastik OSB'de ilk temeller atılıyor!

Menemen Plastik OSB'de ilk temeller atılıyor!

Kastaş, Ege Pen Deceuninck ve Medusa Plastik'in, bu ay yatırımlarına başlayacağı bölgede yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor, altyapı çalışmaları kapsamında inşaatına devam edilen OSB'yi besleyecek




Menemen Gökova mevkiinde kurulan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 920 bin metrekare arazisi ve genişlemeye müsait yapısıyla Türkiye'nin tek plastik ihtisas sanayi bölgesi oldu. Bölgede yatırımlarına hemen başlamak isteyen ilk üç kuruluş Kastaş, Ege Pen Deceuninck A.Ş. ve Medusa Plastik ilk temelleri atacak. Bölgede 80 bin metrekare alana sahip Ege Pen Deceuninck A.Ş. başta olmak üzere 40 bin metrekare alanda Kastaş ve 5 bin metrekare alanda Medusa Plastik, bu ay ilk kazmayı Menemen Plastik Organize'de vuracak.


Prestijli kuruluşlar

Gerçekleştirilen yatırımlarla İzmir'e 30 dakika,  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne 15 dakika gibi kısa mesafede kurulan Menemen Plastik İhtisas OSB, İstanbul Otoyolu, İZBAN Metro İstasyonu ve PETKİM'e yakınlığıyla ayrı bir özellik taşıyor. Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Salih Esen, "Plastik sektöründe prestijli kuruluşlarla, ülke sanayiine katkımızı artıracağız. Yeni yatırımlarla Menemen kalkınırken, İzmir'in plastik sektöründe yeri daha güçlü olacak. Bölge hem sosyal hem maddi anlamda ilerleyecek. Bu çerçevede Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Müteşebbis Heyet Başkanı Erdoğan Çiçekçi ve Koordinatörümüz Metin Ersan'ı özverili çabaları için kutlarım. Ekip çalışmasıyla mükemmel bir Plastik İhtisas OSB kuruluyor. Sonuçta yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği iş imkanının açılacağı yıllık katma değer oluşumunun beklendiği dev kuruluşların yeraldığı, harika bir sanayi bölgesi hazırlıyoruz" dedi. 


Özel avantajlar

Altyapı çalışmaları kapsamında enerji ana dağıtım binası inşaatına devam edilen OSB'yi besleyecek Ulukent trafo merkezi ve Menemen Plastik İhtisas OSB yeraltı kablolu enerji nakilhHattı inşaatı ile ana dağıtım merkezi hücre Donanımı işleri ihale edilerek inşaat ve tesisat çalışmalarına başlandı. Yıl sonuna kadar tamamlanacak inşaat ve tesisat işleri ile bölgede kurulacak tüm sanayi tesislerinin enerji ihtiyaçlarının tamamı karşılanacak. EPDK Enerji Piyasası Denetlemez Kurumu'ndan alınacak Dağıtım Lisansı ile de bölge sanayicilerine enerji satışı sağlanacak. Esen, "Menemen Plastik İhtisas OSB'nin çok önemli bir özelliği de genel teşvik listesinde yer almayan plastik sanayi yatırımlarının teşvik tebliği uyarınca ve ihtisas bölgesi olması nedeniyle bölgesel teşviklerden yararlanıyor olması. Bölgede az sayıda kalmış parsellerin plastik sanayi yatırımcılarına tahsisine devam ediliyor" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön