16 / 04 / 2024

Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz dilekçesi verdi!

Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz dilekçesi verdi!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Bu konunun uzmanı herkes itiraz ediyor. Fakat iktidar tartışmaya kapalı, bilgilenmeye kapalı." dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'na itiraz dilekçesi verdi.

Akşener, partililer ve vatandaşlarla itiraz dilekçesi vermek amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gitti.

Anadolu Ajansı'ndan Mücahit Türetken'in haberine göre; gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, Kanal İstanbul projesinin 8 yıl boyunca bekletilen bir proje olduğunu söyleyerek, neden bugün gündeme geldiğinin sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Bilim insanlarının deprem, Marmara Denizi, İstanbul'un nüfusu açısından itiraz ettiklerini sözlerine ekleyen Akşener, "Daha ilginci askerler güvenlik açısından itiraz ediyor. Bu konunun uzmanı herkes itiraz ediyor. Fakat iktidar tartışmaya kapalı, bilgilenmeye kapalı. İnatlaşarak 'İlla da bu işi yapacağız.' diye yola çıktılar. 16 milyon İstanbullunun çakılacak her çivide hakkı var. Dolayısıyla madem bizimle konuşmuyorsunuz, madem bizi dinlemiyorsunuz, madem çaldığım düdük diyorsunuz, İstanbullular da her ilçede 2-3 bin kişilik sıralara girip bireysel haklarını kullanır. Ben de bu hakkımı kullanmak için buradayım." açıklamasında bulundu.

Türkiye'de ekonomik bir yıkım olduğunu iddia eden Akşener, geçiş garantili yap-işlet-devret modeli ile vatandaşların proje için borçlanacağını kaydetti.

Meral Akşener, haklı tepkilerini göstermek amacıyla dilekçe verdiklerini söylerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbulluların tavrını görerek sağduyusu ve gerçekçiliği ile projeyi rafa kaldırmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Meral Akşener'den Kanal İstanbul yorumu!


Geri Dön