25 / 04 / 2024

Meram'da 25 park tamamlandı!

Meram'da 25 park tamamlandı!

Meram Belediyesi, 2013 yılında ilçeye yaklaşık 230 bin metrekarelik yeşil alan daha kazandırdı. 25 parkın yapımı tamamlanarak hizmete açılırken 80 Binde Devr-i Alem Parkı ile Gülbahçe Parkı ve sosyal donatı alanındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı...



Meram Belediyesi, 2013 yılında ilçeye yaklaşık 230 bin metrekarelik yeşil alan daha kazandırdı. 25 parkın yapımı tamamlanarak hizmete açılırken 80 Binde Devr-i Alem Parkı ile Gülbahçe Parkı ve sosyal donatı alanındaki çalışmalarda sona yaklaşıldı. 


2013 yılında, adı yeşille özdeşleşen Meram'a i ram /yakışır hizmetler yaptıklarını belirten MeBelediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Farklı mahallelerimizde yaptığımız 25 parkın toplu açılışını Ekim ayı içerisinde Gödene Mahallemizdeki Tunus Manouba Parkında gerçekleştirmiştik. En önemli projelerimizden biri olan 80 Binde Devr-i Alem Parkında da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Konya turizmine büyük katkı sağlayacak olan bu parkı bahar aylarında hizmete açmayı hedefliyoruz. Yine çok önemli bir diğer projemiz olan Gülbahçe Mahallemizdeki park çalışmamız da tüm hızıyla devam ediyor. Bu park tamamlandığında bölgeye büyük değer katacak" dedi. 2013 içerisinde 70 adet çocuk oyun grubunu ilçeye kazandırdıklarını ve yeşil dokuyu güçlendirmek için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Kalaycı, "Bir taraftan yeni yeşil alanlar ve parkları ilçemize kazandırırken bir yandan da ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Yaptığımız konut hamleleri ve kentsel dönüşüm projelerinde yeşil alan oranlarının yüzde 80 seviyelerinde olması yeşile verdiğimiz önemin bir göstergesi" diye konuştu.


Yeni Haber Gazetesi 



Geri Dön